Antena 3 CNN Sport Fotbal extern La Liga: Nouă ani de invincibilitate pe teren propriu pentru Mourinho

La Liga: Nouă ani de invincibilitate pe teren propriu pentru Mourinho

La Liga: Nouă ani de invincibilitate pe teren propriu pentru Mourinho
20 Feb 2011   •   15:26
Real Madrid a învins cu scorul de 2-0 pe Levante într-un meci din etapa a 24-a din campionatul Spaniei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Karim Benzema şi Ricardo Carvalho. În urma acestui rezultat, madrilenii se apropie la două puncte de liderul Barcelona, care va evolua duminică pe teren propriu împotriva lui Athletic Bilbao.
 
Echipa antrenată de Jose Mourinho a reuşit pentru al doilea an consecutiv să câştige primele 12 meciuri de pe teren propriu, performanţă care până acum a mai fost atinsă doar de Barcelona în 1959 şi 1960. Însă adevăratul record al serii a fost cel stabilit de tehnicianul portughez de pe banca Realului.
 
Succesul obţinut împotriva lui Levante duce mai departe unul din recordurile remarcabile din istoria fotbalului: Jose Mourinho nu a mai pierdut un meci acasă în campionat de nouă ani. Ultima oară când s-a întâmplat, The Special One pregătea pe FC Porto şi era învins cu 3-2 de Beira Mar. De la acea dată, 23 februarie 2002, antrenorul lusitan a adunat 148 de partide fără eşec pe teren propriu în campionatele Portugaliei (38), Angliei (60), Italiei (38) şi Spaniei (12).
 
În cele 148 de meciuri, Jose Mourinho a reuşit să câştige de 123 de ori şi să remizeze în 25 de rânduri. Echipele antrenate de portughez au marcat 333 de goluri şi au primit 87.
 
Mourinho poate ajunge la 150 de partide consecutive fără eşec în campionat, ţinând cont că următoarele echipe care vor veni pe Santiago Bernabeu sunt Malaga şi Hercules Alicante. Însă, după aceste două meciuri, la Madrid soseşte Barcelona, echipa care i-a administrat lui The Special One un 0-5 dureros în tur, cea mai categorică înfrângere din cariera portughezului.
 
Rezultate La Liga, etapa a 24-a
 
Real Madrid - Levante 2-0 (Benzema 6, Carvalho 41)
 
Valencia - Gijon 0-0
 
Zaragoza - Atletico Madrid 0-1 (Aguero 65) 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close