Antena 3 CNN Sport Fotbal extern La Liga: Victorie cu emoţii pentru Barcelona. Dublă pentru Kaka la Bilbao

La Liga: Victorie cu emoţii pentru Barcelona. Dublă pentru Kaka la Bilbao

La Liga: Victorie cu emoţii pentru Barcelona. Dublă pentru Kaka la Bilbao
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Apr 2011   •   11:58

Cu o săptămână înainte de marele El Clasico, situaţia în vârful clasamentului din Spania rămâne neschimbată. Barcelona şi Real Madrid au obţinut victorii în etapa a 31-a, diferenţa dintre ele rămânând neschimbată, opt punct în favoarea catalanilor.

 
Real Madrid a intrat prima în scenă, evoluând într-o deplasare mereu incomodă, la Bilbao. Echipa bască nu a reuşit însă să reziste elevilor lui Mourinho, care s-au impus cu un categoric 3-0. Kaka a deschis scorul din penalty după un sfert de oră de joc, brazilianul făcând dubla imediat după pauză, tot în urma unei lovituri de pedeapsă. Sentinţa definitivă a fost dată de Cristiano Ronaldo, care a marcat în mnutul 70 şi a stabilit scorul final.
 
Pentru Barcelona, meciul de pe teren propriu cu Almeria se anunţa mult mai uşor. Pe lângă faptul că adversarii ocupau ultimul loc, în meciul tur elevii lui Guardiola se impuseseră cu 8-0. Cu toate acestea, campioana Spaniei s-a văzut condusă în debutul reprizei a doua, după golul reuşit de Corona. Doar trei minute s-au bucurat oaspeţii, pentru că Messi a egalat dintr-un penalty uşor acordat. Thiago Alcantara i-a adus în avantaj pe catalani în minutul 64, pentru ca Messi să reuşească dubla pe final. Argentinianul a ajuns astfel la cota 29 de goluri înscris în campionat în acest sezon şi 47 în toate competiţiile, ceea ce reprezintă egalarea recordului clubului, deţinut de Ronaldo (1996/97) şi de actualul Balon de Aur (2009/10).
 
În cel de-al treilea meci de sâmbătă, Sevilla nu a reuşit de cât un rezultat de egalitate, scor 2-2, în deplasarea de la Malloca şi se îndepărtează de o participare în cupele europene în viitorul sezon. Echipa din Baleare a condus cu 1-0 şi 2-1, prin golurile marcate de Ienaga şi De Guzman, andaluzii revenind de fiecare dată, mai întâi prin Negredo, care a transformat un penalty, apoir prin croatul Rakitic.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close