Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ladislau Boloni, nominalizat la titlul de cel mai bun antrenor străin din istoria campionatului francez

Ladislau Boloni, nominalizat la titlul de cel mai bun antrenor străin din istoria campionatului francez

Ladislau Boloni, nominalizat la titlul de cel mai bun antrenor străin din istoria campionatului francez
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Noi 2016   •   09:00

Antrenorul român Ladislau Boloni, în vârstă de 63 de ani, a fost nominalizat de jurnaliştii de la France Football pentru titlul de cel mai mare antrenor străin din istoria campionatului francez, notează ProSport.

France Football a realizat un sondaj pentru a fi desemnat cel mai mare antrenor străin din istoria Ligue I, iar Ladislau Boloni este singurul antrenor român aflat printre nominalizaţi.

În vârstă de 63 de ani, Ladislau Boloni a antrenat pe Nancy, între 1992 şi 2000, după care a devenit selecţionerul naţionalei României, pentru un singur an. Între 2003 şi 2006 a antrenat echipa franceză Rennes. Din 2006 a condus pe AS Monaco, dar după 10 etape a trebuit sǎ plece de la echipǎ, care se afla pe locul 19.

Pe data de 6 aprilie 2007 a semnat un contract pe un an şi jumǎtate cu echipa Al-Jazeera (EAU), pe care a antrenat-o până în mai 2008. În ianuarie 2011 a preluat conducerea echipei din Ligue 1, Racing Club Lens, a patra echipă din Franţa din cariera sa. Obiectivul său a fost salvarea echipei de la retrogradare, ceea ce nu a reuşit.

Ladislau Boloni a reuşit cea mai bună performanţă din Franţa, pe banca lui Rennes, în sezonul 2004-2005, când a calificat echipa bretonă în cupele europene. Mai mult, Ladislau Boloni a dat peste Rapid Bucureşti în grupele Cupei UEFA în acel sezon, pierzând confruntarea de la Bucureşti, scor 0-2, pe 3 noimebrie 2005.

Pe lângă Ladislau Boloni, pe lista propusă de jurnaliştii de la France Football se mai află Raymond Goethals, Eric Gerets (ambii Belgia), Carlo Ancelotti (Italia), Artur Jorge (Portugalia), Ricardo (Brazilia), Marcelo Bielsa (Argentina), Pablo Correa (Uruguay), Vahid Halilhodzic (Bosnia) şi Silvester Takac (Serbia).

×
Subiecte în articol: Ladislau Boloni
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close