Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lazio a câştigat pentru a şasea oară Cupa Italiei. Benfica a ratat dramatic un alt trofeu

Lazio a câştigat pentru a şasea oară Cupa Italiei. Benfica a ratat dramatic un alt trofeu

Lazio a câştigat pentru a şasea oară Cupa Italiei. Benfica a ratat dramatic un alt trofeu
de M.T.    |    27 Mai 2013   •   11:53

Lazio este noua deţinătoare a Cupei Italiei, după ce a câştigat finala jucată împotriva rivalei AS Roma cu scorul de 1-0.

Este pentru a şasea oară când biancocelesti câştigă trofeul, un succes care le asigură în acelaşi timp prezenţa în viitoarea ediţie a Europa League.

Unicul gol al partidei de pe Stadio Olimpico a fost marcat de Senad Lulic, care a înscris din apropiere în minutul 71, după o intervenţie greşită a lui Bogdan Lobonţ, titular în poarta celor de la Roma.

Celălalt român prezent în primul Derby della Capitale disputat în finala Cupei Italiei, Ştefan Radu, a fost de asemenea titular pentru Lazio şi a avut o prestaţie bună, Gazzetta dello Sport acordându-i nota 6.

În debutul sezonului viitor, Lazio va avea şansa de a cuceri şi Supercupa Italiei, dacă va reuşi să treacă de Juventus Torino, câştigătoare a titlului în Serie A pentru al doilea an consecutiv.

Tot duminică s-a disputat şi finala Cupei Portugaliei, în care Vitoria Guimaraes a întors senzaţional rezultatul în ultimele minute şi a câştigat cu 2-1 în faţa celor de la Benfica Lisabona.

Echipa din capitala Portugaliei ratează astfel şi al treilea trofeu din acest sezon, după ce a pierdut titlul de campioană şi trofeul Europa League în acelaşi mod, cu goluri primite în ultimele minute ale meciurilor cu FC Porto, respectiv Chelsea Londra.

Gaitan a deschis scorul pentru Benfica în ultimul act al Cupei, dar Vitoria a marcat de două ori în doar trei minute, prin Soudani (79) şi Ricardo (81), şi a cucerit trofeul, primul din istoria clubului, după cinci finale pierdute.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close