Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lideri-surpriză în Bundesliga, Serie A şi Ligue 1

Lideri-surpriză în Bundesliga, Serie A şi Ligue 1

Lideri-surpriză în Bundesliga, Serie A şi Ligue 1
20 Sep 2010   •   16:27

Dacă Chelsea conduce în mod nesurprinzător clasamentul în Premier League, apariţia unor echipe precum AS Saint-Etienne, AC Cesena sau FSV Mainz la vârful altor campionate este neaşteptată.

Clasamentul în Bundesliga pare de nerecunoscut, după ce pretendentele la Liga Campionilor, Bayern Munchen, Werder Bremen şi Schalke 04 (0 puncte) nu au reuşit să câştige. Ultimele două chiar au înregistrat înfrângeri, 0-2 şi 1-3 împotriva lui Mainz, respectiv Borussia Dortmund, în timp ce Bayern a remizat cu FC Koln. Campioana en-titre se află acum la şapte puncte în urma lui Mainz, al cărei record de 100% îi oferă un avans de două puncte faţă de TSG Hoffenheim, care a remizat, 2-2, la FC Kaiserslautern. Vfb Stuttgart, în altă ordine de idei, a învins Borussia Monchengladbach cu 7-0, Pavel Pogrebnyak înscriind un hat-trick şi Marica închizând tabela.

În Franţa, la 28 de ani după ce s-au aflat ultima oară pe primul loc, cei de la AS Saint-Etienne au urcat în top, după victoria cu 3-0 în faţa lui Montpellier. FC Toulouse a căzut pe locul doi, la golaveraj, după 0-0 cu AS Monaco. O soartă similară a avut şi Rennes, care a încheiat fără gol partida cu PSG din capitala franceză şi a căzut pe locul trei. Campioana Olympique Marseille a învins AC Arles-Avignon cu 3-0, obţinând abia a doua victorie în şase etape.

Nou-promovata Cesena conduce uluitor în Serie A, după ce a învins pe teren propriu, cu 1-0, Lecce. Tot neînvinsă cu şapte puncte este şi campioana Inter Milano, dar echipa lui Rafael Benitez a avut nevoie de două goluri în repriza a doua de la Eto'o pentru a învinge Palermo cu 2-1. Rivala AC Milan a reuşit doar o remiză cu Catania, scor 1-1, în timp ce AS Roma a remizat şi ea, scor 2-2, cu Bologna. Juventus a zdrobit Udinese în deplasare cu 4-0, iar Lazio a trecut de Fiorentina cu 2-1.

În Anglia, Chelsea a înregistrat a cincea victorie din cinci partide, după 4-0 cu Blackpool pe Stamford Bridge. Florent Malouda de două ori, Salomon Kalou şi Didier Drogba au marcat pentru o echipă care s-a distanţat la patru puncte de Arsenal şi Manchester United. Arsenal a fost nevoită să se mulţumească cu un 1-1 la Sunderland, iar United s-a impus cu 3-2 în faţa lui Liverpool.

FC Barcelona şi Real Madrid se află în continuare în urma Valenciei în La Liga, în ciuda victoriilor obţinute. Cristiano Ronaldo a fost decisiv în victoria Realului, 2-1, cu Real Sociedad. Valencia a învins Hercules cu 2-1 şi a urcat pe primul loc, fiind singura echipă cu maximum de puncte după trei etape, iar Sevilla a urcat pe doi după ce a trecut de Malaga, scor 2-1. Barcelona a învins Atletico Madrid cu acelaşi scor, dar se află pe locul şase, pierzându-l şi pe Lionel Messi pentru următoarele două partide, cel puţin, din cauza unei accidentări.

Antena3.ro

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close