Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga a doua din Anglia aduce mai mulţi oameni la stadion decât Serie A şi Ligue 1

Liga a doua din Anglia aduce mai mulţi oameni la stadion decât Serie A şi Ligue 1

Liga a doua din Anglia aduce mai mulţi oameni la stadion decât Serie A şi Ligue 1
Sursa foto: newcastle
21 Mai 2010   •   23:32

Nu mai puţin de 17 milioane de spectatori au trecut porţile stadioanelor echipelor din Championship, a doua ligă din Anglia, în sezonului care s-a încheiat. Acesta este un record al competiţiei pentru ultimii 50 de ani, potrivit presei engleze. Mai mult, doar trei ligi din Europa înregistrează o audienţă mai mare, Bundesliga, Premier League şi La Liga.
17.949 pe meci. Aceasta este audienţa medie a partidelor din Campionship în sezonul recent încheiat, una care rivalizează cu succes cu cele din campionatele puternice din Europa. Spre exemplu, suma de 17 milioane de fani, înregistrată şi datorită numărului mare de echipe din Championship - 24- depăşeşte cu mult cele 13,1 milioane de fani care au mers la meciuri în Bundesliga, cele 12,9 milioane din Premier League sau 11 milioane din Premier League. Media audienţelor din aceste trei ligi este, însă, mai mare.
Echipele din al doilea eşalon din Anglia au avut, totuşi, o audienţă mai mare decât cele din campionatul italian, Serie A, sau cel francez, Ligue 1. Italienii au venit în număr de 9,1 milioane la stadion, în timp ce 7,6 milioane de francezi au păşit pe stadioane, potrivit The Guardian.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: audienta Premier League
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close