Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Arsenal a fost aproape de o revenire memorabilă împotriva lui AC Milan

Liga Campionilor: Arsenal a fost aproape de o revenire memorabilă împotriva lui AC Milan

Liga Campionilor: Arsenal a fost aproape de o revenire memorabilă împotriva lui AC Milan
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    07 Mar 2012   •   10:26

Arsenal Londra a fost la un pas să întoarcă înfrângerea suferită în prima manşă a duelului cu AC Milan, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, scor 0-4, dar italienii au rezistat după o primă repriză în care au fost surclasaţi şi în care au primit trei goluri, calificându-se în cele din urmă între primele opt echipe ale Europei.

Meciul de pe Emirates Stadium a început cum nu se poate mai bine pentru „tunari”, care au deschis scorul în minutul 7, prin francezul Laurent Koscielny, lăsat liber în mijlocul careului la o lovitură de colţ. Gazdele au continuat asaltul la poarta rossonerilor, iar cehul Tomas Rosicky a dublat avantajul echipei lui Arsene Wenger, profitând de o respingere defectuoasă a lui Thiago Silva.

Cu două minute înainte de pauză, Alex Oxlade-Chamberlain a pătruns în forţă în careu şi nu a putut fi oprit decât prin fault de Nocerino şi Mesbah, olandezul Robin Van Persie transformând cu siguranţă penaltyul şi ducând scorul la un halucinant 3-0. Campioana Italiei ar fi putut închide soarta calificării în prelungirile primei reprize, atunci când El Shaarawy a ratat incredibil din situaţie de singur cu portarul.

Oaspeţii au reuşit să echilibreze disputa în partea a doua, însă fără intervenţia providenţială a lui Abbiati în faţa lui Van Persie, Arsenal ar fi completat o revenire memorabilă, asemănătoare celor reuşite de Deportivo La Coruna şi Liverpool, tot împotriva Milanului. La fel de adevărat este şi că Nocerino a avut o şansă uriaşă de a înscrie, dar mijlocaşul italian nu l-a putut învinge pe Szczesny din trei metri.

Suntem dezamăgiţi, pentru că am fost foarte aproape de calificare. Am avut şanse de a mai marca, dar nu am reuşit să o facem. În repriza a doua a fost mai greu să păstrăm posesia, deoarece oboseala din primele 45 de minute şi-a spus cuvântul. Regret că nu am avut mai multe variante pe banca de rezerve, însă a fost o performanţă care a arătat că echipa are un spirit fantastic şi nu pot decât să-i felicit pe jucătorii mei”, a declarat Arsene Wenger la finalul întâlnirii.

În celălalt meci al serii, la Lisabona, Benfica a câştigat cu 2-0 în faţa celor de la Zenit St. Petersburg, echipă care a câştigat partida tur doar cu 3-2, fiind astfel eliminată. Golurile lusitanilor au fost marcate în finalurile celor două reprize, de Maxi pereira şi Nelson Oliveira.


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close