Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Arsenal, cu un picior în grupe. Fiorentina mai are de tras

Liga Campionilor: Arsenal, cu un picior în grupe. Fiorentina mai are de tras

Liga Campionilor: Arsenal, cu un picior în grupe. Fiorentina mai are de tras
19 Aug 2009   •   00:28

Prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor a propus, marţi seară, două super-derby-uri pe ruta echipelor necâştigătoare de titlu. Arsenal Londra a câştigat duelul britanic din Scoţia, cu Celtic, scor 2-0, în timp ce Fiorentina a reuşit un 2-2 în deplasarea de la Sporting Lisabona.

Sporting ? Fiorentina 2-2
La Lisabona, Fiorentina a înscris două goluri preţioase în egalul cu Sporting, scor 2-2. Juan Manuel Vargas a dus formaţia italiană în avantaj, încă din minutul şase, rezultatul rămânând neschimbat până la pauză.

Simon Vukcevic a egalat pentru Sporting în minuutl 58, dar s-a văzut imediat eliminat pentru al doilea cartonaş galben, după ce a exagerat la sărbătorirea golului. În inferioritate, Sporting a trecut în avantaj în minutul 66, prin golul lui Miguel Veloso, dar nu a reuşit să reziste până la final, Alberto Gilardino asigurându-se în minutul 79 că Fiorentina are prima şansă în partida retur.

La italieni, atacantul român Adrian Mutu a fost titular şi a jucat până în minutul 64.

Celtic ? Arsenal 0-2
Arsenal a făcut un pas important spre calificarea în grupele Ligii Campionilor, învingând cu 2-0 pe Celtic Park. Scoţienii au început puternic şi au fost aproape să deschidă scorul pe contraatac. Totuşi, oaspeţii au reuşit să îşi găsească ritmul şi au intrat în avantaj la cabine, după ce şutul lui Cesc Fabregas a fost deviat pe lângă Artur Boruc de William Gallas.

Arsenal a devenit apoi mai periculoasă în repriza a doua şi şi-a mărit avantajul în minutul 71, când Gary Caldwell a trimis mingea în propria lui poartă. Elevii lui Tony Mowbray vor trebui acum să înscrie de cel puţin două ori pe Emirates Stadium, însă cel mai probabil se vor îndrepta spre grupele Europa League.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close