Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Arsenal revine spectaculos şi învinge cu 2-1 pe Barcelona

Liga Campionilor: Arsenal revine spectaculos şi învinge cu 2-1 pe Barcelona

Liga Campionilor: Arsenal revine spectaculos şi învinge cu 2-1 pe Barcelona
16 Feb 2011   •   23:40

Arsenal a câştigat prima manşă a duelului cu FC Barcelona din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Echipa antrenată de Arsene Wenger a fost condusă cu 1-0 după golul marcat de Villa, dar a întors senzaţional rezultatul în ultimul sfert de oră, prin reuşitele semnate de Van Persie şi Arshavin. În celălalt meci al serii, formaţia pregătită de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţsk, s-a impus cu scorul de 3-2 în faţa Romei, chiar pe Stadio Olimpico.

 
Partida de pe Emirates a început după un scenariu deja devenit clasic atunci când joacă Barcelona. Catalanii au arestat mingea şi s-au instalat în jumătatea adversă. Prima ocazie de gol a aparţinut însă tunarilor, şutul lui Van Persie fiind blocat de Valdes. Replica echipei lui Guardiola nu a întârziat, dar finalizarea lui Messi, o scăriţă elegantă, a ocolit de puţin poarta apărată de Szczesny.
 
Arsenal a rămas periculoasă, în special pe contraatac. În urma unei astfel de faze, Fabregas a ajuns singur în careul oaspeţilor, dar centrarea sa către Van Persie a fost deturnată în ultimul moment de Abidal. Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti, astfel că, la acţiunea imediat următoare, în minutul 26, Messi a inventat un assist perfect pentru Villa, iar atacantul spaniol a deschis scorul.
 
Cu 1-0 pe tabelă, Barcelona a continuat să deţină iniţiativa şi îşi putea dubla avantajul prin Pedro, dar finalizarea spectaculoasă a catalanului nu l-a putut învinge pe goalkeeperul tunarilor. Un minut mai târziu, o nouă contră veninoasă a gazdelor i-a oferit lui Van Persie ocazia egalării, dar jucătorul olandez nu a găsit spaţiul porţii din poziţie favorabilă. Ultimul eveniment important al primei reprize a fost golul anulat lui Messi, pentru o poziţie de offside.
 
Jocul a decolat mai greu în partea a doua, asta şi pe fondul cedării iniţiativei de către Barcelona. Meciul şi-a păstrat însă aspectul plăcut din prima repriză: cursiv, în viteză, cu ambele echipe setate pe atac. Ocaziile cu adevărat periculoase au lipsit însă, prima dintre ele apărând abia în minutul 68, atunci când Messi l-a iertat pe Szczesny din situaţie de unu contra unu.
 
Wenger a forţat cu Arshavin şi Bendtner în locul lui Song şi Walcott, iar Guardiola a răspuns cu Keita în locul lui Villa, cea care a dat roade fiind tactica francezului. În minutul 78, Van Persie a primit o minge în careul catalanilor şi, ajutat de poziţionarea greşită a lui Valdes, a egalat cu un şut din unghi. Olandezul a confirmat astfel momentul bun pe care îl traversează, reuşind să înscrie cel de-al 12 gol în ultimele 10 apariţii în tricoul tunarilor.
 
Euforici, elevii lui Wenger au simţit că se poate mai mult şi, în minutul 83, un contraatac senzaţional iniţiat de Fabregas şi continuat de Nasri a fost finalizat cu sânge rece de Arshavin. Deşi dădeau senzaţia că sunt în corzi, catalanii au găsit puterea de a ameninţa victoria gazdelor, dar Dani Alves nu a reuşit să-l învingă pe Szczesny. Arsenal câştigă cu 2-1 şi aşteaptă returul de la Barcelona pentru a-şi întregi revanşa pentru eliminarea din sezonul trecut şi eşecul din finala Ligii Campionilor din 2006.

Lucescu dă lovitura pe Olimpico: Şahtior a câştigat cu 3-2 în faţa Romei
 
Mircea Lucescu se poate considera cu un pas în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce echipa pe care o antrenează, Şahtior Doneţsk, s-a impus cu 3-2 în faţa Romei chiar pe Olimpico. Gazdele au deschis scorul prin Perrotta, care a beneficiat şi de complicitatea lui Raţ, însă „minerii” au întors rezultatul în doar 12 minute, graţie golurilor marcate de Jadson, Douglas Costa şi Luiz Adriano. O premieră în istoria competiţiei: pentru prima oară, trei brazilieni ai aceleiaşi formaţii înscriu într-o partidă de Ligă. În ciuda eurogolului reuşit de Menez în minutul 61 şi de presiunea din final, italienii nu au putut repara ce au stricat în prima repriză.

×
Subiecte în articol: Liga Campionilor Arsenal Londra AS Roma
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close