Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor. Barcelona, învinsă de PSG. Recorduri istorice pentru Francesco Totti şi Xavi Hernandez

Liga Campionilor. Barcelona, învinsă de PSG. Recorduri istorice pentru Francesco Totti şi Xavi Hernandez

Liga Campionilor. Barcelona, învinsă de PSG. Recorduri istorice pentru Francesco Totti şi Xavi Hernandez
Sursa foto: Foto: leparisien.fr
de M.T.    |    01 Oct 2014   •   00:03

Paris St. Germain a învins cu 3-2 pe FC Barcelona, în derbyul grupei F din Liga Campionilor, un meci în urma căruia Xavi Hernandez a devenit jucătorul cu cele mai multe partide disputate în istoria competiţiei.

Campiona a Franţei, de la care au lipsit Thiago Silva şi Ibrahimovic, a deschis scorul după doar zece minute, prin David Luiz, însă Lionel Messi a egalat două minute mai târziu, la capătul unei acţiuni superbe.

Francezii au trecut din nou în avantaj în minutul 26, datorită golului marcat de Marco Verratti, şi au făcut 3-1 în debutul părţii secunde, după reuşita lui Blaise Matuidi.

Catalanii au redus din diferenţă aproape imediat, prin Neymar, însă nu au mai putut forţa şi un al treilea gol, în ciuda faptului că Luis Enrique i-a trimis pe teren pe noul puşti minune, El Haddadi, şi pe veteranul Xavi.

Mijlocaşul de 34 de ani se consolează cu faptul că a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate în Liga Campionilor, 143, depăşindu-i astfel pe Raul Gonzalez (142) şi pe Iker Casillas şi Ryan Giggs, ambii cu câte 141 de apariţii.

În celălalt meci al grupei, Ajax Amsterdam a obţinut doar o remiză în Cipru, 1-1 cu APOEL Nicosia, astfel că PSG este lider după două etape, cu 4 puncte.

Un alt veteran, italian Francesco Totti, a înscris golul prin care AS Roma a terminat la egalitate în deplasare cu Manchester City, scor 1-1, şi a devenit astfel cel mai bătrân marcator din istoria competiţiei, la 38 de ani şi 3 zile.

Precedentul record îi aparţinea galezului Ryan Giggs, care marcase la 37 de ani şi 289 de zile.

Reuşita lui Totti a anulat avantajul iniţial al campioanei Angliei, care deschisese scorul prin Sergio Aguero, din penalty, astfel că echipa din capitala Italiei ocupă poziţia a doua în grupa E, cu 4 puncte.

Lider este Bayern Munchen, care a învins cu 1-0 pe TSKA Moscova, în deplasare, graţie unui gol marcat de Thomas Muller din penalty, bavarezii având punctaj maxim după două etape.

În grupa H, echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a remizat pe teren propriu cu FC Porto, scor 2-2, după ce a condus cu 2-0.

Brahimi a ratat un penalty pentru oaspeţi în prima repriză, campioana Ucrainei marcând în partea a doua prin Alex Teixeira şi Luiz Adriano.

Într-un final dramatic, portughezii au smuls un egal, columbianul Jackson Martinez transformând o lovitură de pedeapsă în minutul 89, înainte de a reuşi dubla în al patrulea minut de prelungire.

În celălalt meci al grupei, BATE Borisov a produs una dintre surprizele serii, reuşind să câştige cu 2-1 pe teren propriu în faţa lui Athletic Bilbao.

O altă surpriză a reuşit Maribor, campioana Sloveniei plecând cu un punct din Germania, 1-1 cu Schalke, în timp ce Chelsea s-a instalat deja pe primul loc în grupa G datorită victoriei cu 1-0 din meciul cu Sporting Lisabona.

Rezultate Liga Campionilor


Grupa E:
TSKA Moscova - Bayern 0-1, Man. City - Roma 1-1

Grupa F: APOEL - Ajax 1-1, PSG - Barcelona 3-2

Grupa G:
Schalke - Maribor 1-1, Sporting - Chelsea 0-1

Grupa H:
BATE Borisov - Bilbao 2-1, Şahtior - FC Porto 2-2

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close