Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Bayern şi Villarreal se califică la pas în grupe. Genk trece de Maccabi după penaltyuri

Liga Campionilor: Bayern şi Villarreal se califică la pas în grupe. Genk trece de Maccabi după penaltyuri

Liga Campionilor: Bayern şi Villarreal se califică la pas în grupe. Genk trece de Maccabi după penaltyuri
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    24 Aug 2011   •   00:37

Cele mai importante nume care au evoluat marţi seară în manşa secundă din play-off-ul Ligii Campionilor, Bayern Munchen şi Villarreal, au obţinut calificarea în grupe fără mari emoţii, în timp ce Genk a reuşit să câştige după penaltyuri în faţa lui Maccabi Tel Aviv.

 
La Zurich, Bayern Munchen şi-a consolidat încă din startul partidei victoria cu 2-0 din tur, Mario Gomez înscriind unicul gol al întâlnirii în minutul 7. Tehnicianul bavarezilor, Jupp Heynckes, şi-a permis chiar şi luxul de a-i menaja pe Rafinha şi Robben, iar l-a pauză l-a înlocuit şi pe autorul reuşitei echipei sale, care s-a accidentat uşor în finalul primei reprize.
 
Învinsă în Danemarca de Odense, scor 0-1, Villarreal a aşteptat până în minutul 50 să egaleze situaţia la general, însă golul lui Giuseppe Rossi i-a descătuşat pe spanioli, atacantul italian reuşind dubla cu 24 de minute înainte de final. Marchena a marcat şi el în minutul 82 şi a pecetluit calificarea „submarinului galben” în grupele Ligii cu scorul general de 3-1.
 
Wisla Cracovia visa la prima prezenţă din istorie în grupe, după victoria cu 1-0 de pe teren propriu din prima manşă, însă autogolul lui Pareiko din minutul 29 al meciului retur cu APOEL Nicosia a anulat avantajul polonezilor. Ailton a marcat pentru 2-0 în favoarea campioanei Ciprului în startul părţii secunde, dar golul Wilk din minutul 71 a apropiat-o pe Wisla de calificare.
 
Finalul a fost dramatic, Ailton reuşind dubla cu trei minute de final şi aducând o calificare dramatică pentru APOEL, aflată la a doua prezenţă în grupele Ligii Campionilor, după cea din sezonul 2009-2010, când a înregistrat câteva rezultate excelente: două remize împotriva lui Atletico Madrid, echipă ce avea să cucerească apoi Europa League, şi una cu Chelsea, chiar la Londra.
 
Dinamo Zagreb părea să nu aibă nicio emoţie după succesul cu 4-1 din primul meci cu Malmo, însă suedezii au fost aproape de a da lovitura pe teren propriu, câştigând cu 2-0, prin golurile marcate de Figueiredo şi Jansson. Croaţii au rezistat în ultimele minute şi revin în grupele Ligii Campionilor după o pauză de 12 ani.
 
Cel mai dramatic meci al serii s-a desfăşurat în Belgia, acolo unde RC Genk şi Maccabi Tel Aviv au putut fi departajate doar în urma penaltyurilor.
 
Belgienii au deschis scorul în minutul 35, prin Vossen, însă Golasa a egalat aproape imediat pentru Maccabi. Buffel a readus-o pe Genk în avantaj cu patru minute înainte de pauză, până la final nici una dintre cele două formaţii nereuşind să mai înscrie. Cum meciul tur s-a încheiat cu acelaşi scor, 2-1, dar în favoarea israelienilor, au urmat prelungiri, acolo unde oaspeţii au fost mai aproape de gol, atunci când mingea a lovit bara, însă au rămas şi în inferioritate numerică, după eliminarea lui Cohen.
 
În cele din urmă departajarea a fost făcută de loviturile de la 11 metri, acolo unde belgienii şi-au controlat mai bine emoţiile şi s-au impus cu 4-1, portarul lui Genk, maghiarul Koteles, reuşind să apere două dintre execuţiile jucătorilor lui Maccabi.

Celelalte cinci meciuri din play-off-ul Ligii Campionilor vor avea loc miercuri seară.

Rezultate play-off Liga Campionilor, Retur
 
APOEL Nicosia (Cipru) - Wisla Cracovia (Polonia) 3-1, în tur 0-1
RC Genk (Belgia) - Maccabi Tel Aviv (Israel) 2-1, 4-1 d. pen, în tur 1-2
Malmo (Suedia) - Dinamo Zagreb (Croaţia) 2-0, în tur 1-4
Villarreal (Spania) - Odense BK (Danemarca) 3-0, în tur 0-1
FC Zurich (Elveţia) - Bayern (Germania) 0-1, în tur 0-2 

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close