Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Benfica se impune pe final cu Trabzonspor. Rosenborg, învinsă pe teren propriu

Liga Campionilor: Benfica se impune pe final cu Trabzonspor. Rosenborg, învinsă pe teren propriu

Liga Campionilor: Benfica se impune pe final cu Trabzonspor. Rosenborg, învinsă pe teren propriu
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
28 Iul 2011   •   00:07

Benfica Lisabona a câştigat cel mai interesant meci al serii din prima manşă a turului 3 preliminar din Liga Campionilor. Portughezii au învins pe teren propriu pe Trabzonspor (Turcia), scor 2-0, şi a luat o opţiune importantă pentru calificarea în playoff.

 
Succesul lusitanilor s-a conturat însă destul de greu, cele două goluri venind abia în ultimele 20 de minute ale partidei de pe Estadio Da Luz. Scorul a fost deschis de Nolito, pentru ca argentinianul Gaitan să dubleze avantajul vicecampioanei Portugaliei.
 
Surpriza serii s-a produs în Norvegia, acolo unde Rosenborg, una dintre prezenţele obişnuite în grupele Ligii Campionilor, a fost învinsă de campioana Cehiei, Viktoria Plzen. Echipa antrenată de Pavel Vrba s-a impus cu 1-0, unicul gol al partidei fiind marcat de Vaclav Pilar, în minutul 33.
 
Victorii importante şi pentru Dinamo Zagreb (Croaţia), 2-1 pe terenul finlandezilor de la HJK Helsinki, şi FC Copenhaga (Danemarca), 1-0 acasă cu irlandezii de la Shamrock Rovers, în timp ce Maccabi Haifa (Israel) s-a impus cu 2-1 în faţa lui Maribor şi aşteaptă un retur de foc în Slovenia.
 
Panathinaikos (Grecia) nu a reuşit decât o remiză în Danemarca, împotriva lui Odense, dar rămâne favorită la calificare, iar Standard Liege (Belgia) şi-a complicat viaţa, după 1-1 pe teren propriu cu FC Zurich (Elveţia).
 
Manşa secundă din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor va avea loc pe 2 şi 3 august.
 
Liga Campionilor, Turul 3 preliminar
 
HJK Helsinki (Finlanda) - Dinamo Zagreb (Croaţia) 1-2
FC Copenhaga (Danemarca) - Shamrock Rovers (Irlanda) 1-0
Odense BK (Danemarca) - Panathinaikos (Grecia) 1-1
Maccabi Haifa (Israel) - Maribor (Slovenia) 2-1
Standard Liege (Belgia) - FC Zurich (Elveţia) 1-1
Rosenborg (Norvegia) - Viktoria Plzen (Cehia) 0-1
Benfica (Portugalia) - Trabzonspor (Turcia) 2-0

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close