Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Calificare după prelungiri pentru Lille. Fenerbahce şi Monchengladbach, eliminate

Liga Campionilor: Calificare după prelungiri pentru Lille. Fenerbahce şi Monchengladbach, eliminate

Liga Campionilor: Calificare după prelungiri pentru Lille. Fenerbahce şi Monchengladbach, eliminate
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    30 Aug 2012   •   11:19

Francezii de la Lille au avut nevoie de prelungiri pentru a se califica în grupele Ligii Campionilor în dauna danezilor de la FC Copenhaga, în timp ce Fenerbahce şi Borussia Monchengladbach au fost eliminate şi vor evolua în Europa League.

Învinsă în meciul tur cu 1-0, în Danemarca, Lille a egalat situaţia la general în finalul primei reprize, graţie golului marcat de Lucas Digne.

Fosta campioană a Franţei nu a mai reuşit să înscrie până la sfârşitul celor 90 de minute regulamentare, astfel că s-a intrat în prelungiri, acolo unde brazilianul Tulio De Melo a înscris pentru calificare în minutul 105.

Fosta adversară a celor de la FC Vaslui, Fenerbahce Istanbul, nu a putut întoarce rezultatul din meciul tur cu Spartak Moscova, atunci când ruşii s-au impus cu 2-1, terminând la egalitate, scor 1-1, pe teren propriu.

Echipa din capitala Rusiei a deschis scorul pe Sukru Saracoglu prin brazilianul Ari, în chiar debutul întâlnirii, gazdele restabilind egalitatea în minutul 69, graţie reuşitei senegalezului Moussa Sow.

Foarte aproape de o calificare spectaculoasă a fost Borussia Monchengladbach. Învinşi pe teren propriu cu 3-1 în prima manşă de Dinamo Kiev, germanii au dat senzaţia că pot întoarce rezultatul în Ucraina, după ce autogolul lui Yevhen Khacheridi şi reuşita lui Juan Arango au dus scorul la 2-0.

Gazdele au înlăturat însă emoţiile cu două minute înainte de final, atunci când nigerianul Ideye Brown a marcat pentru 1-2 şi le-a lăsat celor de la Borussia doar satisfacţia unui succes de palmares.

Cea mai liniştită seară a avut-o Celtic Glasgow, care a repetat şi pe teren propriu rezultatul din meciul tur cu suedezii de la Helsingborg, 2-0. Golurile scoţienilor au fost înscrise de Gary Hooper şi Victor Wanyama.

Rezultate Liga Campionilor, Playoff

Fenerbahce Istanbul - Spartak Moscova 1-1, în tur 1-2
CFR Cluj - FC Basel 1-0, în tur 2-1
Celtic Glasgow - Helsingborg 2-0, în tur 2-0
Dinamo Kiev - Borussia Monchengladbach 1-2, în tur 3-1
Lille - FC Copenhaga 2-0 d. prel, în tur 0-1

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close