Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Calificare istorică pentru Malaga. Udinese, eliminată la loviturile de la 11 metri

Liga Campionilor: Calificare istorică pentru Malaga. Udinese, eliminată la loviturile de la 11 metri

Liga Campionilor: Calificare istorică pentru Malaga. Udinese, eliminată la loviturile de la 11 metri
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    29 Aug 2012   •   11:18

Malaga a reuşit să obţină o calificare istorică în grupele Ligii Campionilor, eliminând în playoff-ul competiţiei pe Panathinaikos Atena.

Spaniolii, învingători cu 2-0 în prima manşă, au rezistat în capitala Greciei şi au obţinut o remiză, scor 0-0, care le dă dreptul să participe în premieră în cea mai importantă competiţie la nivel de echipe de club.

Performanţa ibericilor este oarecum surprinzătoare, Malaga traversând o perioadă de incertitudine în acest debut de sezon.

Abdullah Al Ahmed Al Thani, omul de afaceri din Qatar care conduce clubul, este decis să-şi retragă sprijinul financiar şi, ca urmare a acestui lucru, mai mulţi jucători importanţ au părăsit echipa în vară.

Cu toate acestea, Malaga are parte de un debut de campionat foarte bun, în primele două etape din La Liga obţinând o victorie şi o remiză.

Cel mai interesant duel al serii de marţi din Liga Campionilor s-a disputat în Italia, acolo unde Udinese a întâlnit-o pe Braga, după ce în meciul tur cele două echipe terminaseră la egalitate, scor 1-1.

Rezultatul din Portugalia s-a repetat şi pe Friuli, gazdele deschizând scorul prin columbianul Armero, în minutul 25, pentru ca oaspeţii să egaleze cu 18 minute înainte de final, graţie reuşitei lui Ruben Micael.

Pentru că scorul nu s-a mai modificat nici până la sfârşitul celor 90 de minute, nici în prelungiri, echipa calificată s-a decis în urma loviturilor de departajare, acolo unde brazilianul Maicosuel s-a făcut de râs, încercând o scăriţă complet ratată, iar lusitanii s-au impus cu 5-4 şi vor fi prezenţi în faza grupelor.

Dramatismul nu a lipsit nici la Bruxelles, Anderlecht încercând să întoarcă înfrângerea din prima manşă suferită în Cipru, în faţa celor de la AEL Limassol, scor 1-2.

Deşi la prima vedere părea a fi o misiune uşoară, belgienii au aşteptat 81 de minute pentru golul izbăvitor, marcat de Mbokani, pentru ca Yakovenko să facă 2-0 cu un minut înainte de final şi să înlăture definitiv emoţiile.

Croaţii de la Dinamo Zagreb s-au impus şi în returul cu Maribor, scor 1-0, în deplasare, după ce câştigaseră pe teren propriu cu 2-1. Unicul gol al întâlnirii din Slovenia a fost înscris de Tonel, în minutul 12.

Şi campioana Belarusului, BATE Borisov, a reuşit să-şi conserve victoria cu 2-0 din turul cu israelienii de la Hapoel Kiryat Shmona şi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor.

Pe stadionul Ramat Gan, gazdele au deschis scorul prin Lencse, la mijlocul reprizei a doua, dar reuşita din prelungiri a lui Pavlov a refuzat campioanei Israelului satisfacţia unui succes de palmares.

Rezultate Liga Campionilor, Playoff

Hapoel Kiryat Shmona - BATE Borisov 1-1, în tur 0-2
Anderlecht - AEL Limassol 2-0, în tur 1-2
Maribor - Dinamo Zagreb 0-1, în tur 1-2
Udinese - Braga 1-1, 5-4 d. pen., în tur 1-1
Panathinaikos - Malaga 0-0, în tur 0-2

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close