Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Campioana Europei, învinsă de echipa lui Mircea Lucescu. Victorie dramatică pentru Barcelona

Liga Campionilor: Campioana Europei, învinsă de echipa lui Mircea Lucescu. Victorie dramatică pentru Barcelona

Liga Campionilor: Campioana Europei, învinsă de echipa lui Mircea Lucescu. Victorie dramatică pentru Barcelona
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    24 Oct 2012   •   00:34

Mircea Lucescu a dat lovitura în Liga Campionilor! Shakhtar Donetsk, echipa pregătită de tehnicianul român, a câştigat pe teren propriu cu 2-1 în faţa lui Chelsea, deţinătoarea trofeului, şi a urcat pe primul loc în grupa E.

Ucrainienii şi-au luat tare adversara şi au deschis scorul încă din minutul 3, prin Alex Teixeira, pentru ca Fernandinho să dubleze avantajul gazdelor în debutul părţii a doua. Londonezii, lideri neînvinşi în Premier League, au redus din diferenţă în minutul 88, prea târziu însă pentru a mai putea obţine ceva din acest meci.

În cealaltă partidă a grupei, în Danemarca, Nordsjaelland a fost aproape de a produce marea surpriză a serii, ţinând-o în şah pe Juventus. Gazdele au condus cu 1-0 după golul lui Beckmann din minutul 50, prima reuşită din istoria clubului în Liga Campionilor, dar Vucinic a evitat o umilinţă pentru torinezi şi a egalat cu nouă minute înainte de final.

În grupa G, FC Barcelona a trecut prin mari emoţii înainte de a obţine victoria în faţa lui Celtic Glasgow, scor 2-1. Scoţienii au condus pe Camp Nou, graţie golului înscris de Samaras, catalanii egalând în ultimul minut al primei reprize, prin Iniesta. În ciuda unei dominări clare, gazdele au aşteptat al patrulea minut de prelungiri al întâlnirii pentru a înscrie golul izbăvitor, reuşit de Jordi Alba.

La Moscova, Spartak a câştigat cu 2-1 în faţa portughezilor de la Benfica, primul succes al echipei din capitala Rusiei în actuala ediţie a Ligii Campionilor.

În grupa F, Bayern s-a impus cu 1-0 în deplasare cu Lille, printr-un gol marcat din penalty de Thomas Muller, în timp ce surpriza BATE Borisov a pierdut clar pe teren propriu în faţa Valenciei, scor 0-3.

Rezultate Liga Campionilor


Grupa E:
Shakhtar Donetsk - Chelsea 2-1, Nordsjaelland - Juventus 1-1

Grupa F: Lille - Bayern 0-1, BATE Borisov - Valencia 0-3

Grupa G: Barcelona - Celtic 2-1, Spartak Moscova - Benfica 2-1

Grupa H:
Galatasaray - CFR Cluj 1-1, Man. United - Braga 3-2

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close