Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor. Caricatura de portar Fabianski o îngroapă pe Arsenal la Porto (VIDEO)

Liga Campionilor. Caricatura de portar Fabianski o îngroapă pe Arsenal la Porto (VIDEO)

Liga Campionilor. Caricatura de portar Fabianski o îngroapă pe Arsenal la Porto (VIDEO)
Sursa foto: fabianski
17 Feb 2010   •   23:37

Arsenal a pierdut, miercuri, prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor pe stadionul Dragao din Porto. Lusitanii au învins cu 2-1 dar îi pot mulţumi din toată inima portarului polonez Fabianski care le-a făcut cadou amândouă reuşitele, într-o manieră cum rar se poate vedea pe un teren de fotbal, mai ales la acest nivel.
Spectacolul şi-a făcut apariţia pe Dragao din Porto încă de la începutul meciului, iar Hulk şi Nasri au trecut pe lângă gol în situaţii clare. Primul gol a venit, însă, în urma unei mari erori personale. Neexperimentatul portar polonez al "tunarilor" Fabianski a scăpat pur şi simplu în plasă mingea centrată slab de Varela. Era doar minutul 11, iar partida începea excelent pentru portughezi. Veteranul de 35 de ani, Sol Campbell, aflat la doar al treilea meci de la revenirea la Arsenal, şi-a readus echipa în joc în mod spectaculos în minutul 19, cu o lovitură de cap puternică.
Din acel moment, atacanţii lui Arsenal l-au terorizat continuu pe Helton, portarul reuşind însă de fiecare dată să se descurce. Şi norocul s-a răzbunat, pentru că, imediat după pauză, Porto a înscris în urma unei faze despinse parcă dintr-o comedie de slabă calitate. Acelaşi portar Fabianski a pus mâna pe o minge pe care trebuia să o şuteze şi, portughezii au bătut lovitura indirectă rezultată imediat, când polonezul era în mod inexplicabil cu spatele la fază, marcând pentru 2-1! Protestele vehemente ale englezilor nu au mai contat, decizia arbitrului de a valida golul fiind acoperită de regulament.
Lovitura a fost resimţită dur de elevii lui Arsene Wenger, iar ritmul partidei s-a dus. Începând cu minutul 51, când s-a înscris golul, Arsenal nu s-a mai apropiat periculos de poarta lui Helton, iar FC Porto câştigă un meci care, deşi nu îi dă nici o garanţie de calificarea, îi dă o importantă doză de moral pentru partida-retur.
Vezi aici golurile partidei.
Formaţiile de joc
FC Porto: Helton, Fucile, Alves, Rolando, Alvaro Pereira, Varela, Fernando, Meireles, Ruben Micael, Falcao, Hulk. Antrenor Jesualdo Ferreira
Arsenal: Fabianski, Sagna, Vermaelen, Campbell, Clichy, Diaby, Fabregas, Denilson, Rosicky, Nasri, Bendtner. Antrenor Arsene Wenger
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga Campionilor Arsenal Londra FC Porto
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close