Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Celtic a învins cu 2-1 pe Barcelona într-o seară cu multe goluri. Înfrângere dramatică pentru Shakhtarul lui Lucescu

Liga Campionilor: Celtic a învins cu 2-1 pe Barcelona într-o seară cu multe goluri. Înfrângere dramatică pentru Shakhtarul lui Lucescu

Liga Campionilor: Celtic a învins cu 2-1 pe Barcelona într-o seară cu multe goluri. Înfrângere dramatică pentru Shakhtarul lui Lucescu
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    08 Noi 2012   •   00:53

Celtic Glasgow a produs marea surpriză a unei seri de Liga Campionilor în care s-au marcat foarte multe goluri, scoţienii reuşind să câştige cu 2-1 pe teren propriu în faţa celor de la FC Barcelona.

Cu punctaj maxim după primele trei etape din grupa G, catalanii mergeau în Scoţia cu gândul de a-şi asigura deja calificarea în optimi. Barcelona s-a văzut însă condusă din minutul 21, atunci când Wanyama a deschis scorul.

În ciuda unei dominări clare, vicecampionii Spaniei nu au reuşit să egaleze. Ba mai mult, în minutul 83, Watt şi-a făcut un cadou de vis la debutul în Ligă, înscriind pentru 2-0. Oaspeţii aveau să puncteze în prelungirile partidei, prin Messi, însă nu au mai avut timp să forţeze egalarea.

Prin acest succes istoric, Celtic devine principala favorită la locul 2 în grupă, având trei puncte mai mult decât Benfica, învingătoare cu 2-0 acasă în meciul cu Spartak Moscova. Golurile portughezilor au fost reuşite de paraguayanul Oscar Cardozo, autorul unei duble.

În grupa E, Shakhtar Donetsk, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a avut o nouă evoluţie extraordinară, dar a pierdut dramatic la Londra, pe terenul deţinătoarei trofeului, Chelsea, scor 2-3.

Gazdele au deschis scorul prin Fernando Torres, care a profitat de o greşeală a portarului Pyatov, dar ucrainienii, la care Răzvan Raţ a fost integralist, au restabilit aproape imediat egalitatea, la capătul unei acţiuni superbe finalizate de Willian.

Cu cinci minute înainte de pauză, Oscar a readus-o în avantaj pe Chelsea, cu o execuţie splendidă de la 45 de metri, facilitată însă şi de ieşirea inoportună a lui Pyatov, pentru ca imediat după reluare acelaşi Willian să reuşească dubla şi să egaleze pentru a doua oară.

Elevii lui Roberto Di Matteo au obţinut totuşi victoria cu un gol înscris de Victor Moses în al patrulea minut de prelungire, astfel că Chelsea şi Shakhtar se află pe primele două locuri, cu acelaşi număr de puncte, câte 7.

Pe poziţia a treia, cu doar un punct mai puţin, este Juventus, campioana Italiei punând capăt unei serii de nouă remize consecutive în Europa printr-un succes convingător pe teren propriu, 4-0 cu Nordsjaelland 4-0, goluri marcate de Marchisio, Vidal, Giovinco şi Quagliarella.

Festival ofensiv în grupa F, acolo unde, în două partide, s-au înscris nu mai puţin de 13 goluri. Şapte dintre ele la Munchen, Bayern făcând scorul serii cu Lille, 6-1.

Germanii au rezolvat meciul încă din prima repriză, care s-a încheiat cu un incredibil 5-0, după tripla lui Pizarro şi reuşitele lui Schweinsteiger şi Robben. Oaspeţii au redus din diferenţă în partea a doua, prin Kalou, pentru ca Toni Kroos să refacă avantajul echipei sale şi să stabilească rezultatul final.

În Spania, Valencia a câştigat cu 4-2 în faţa lui BATE Borisov şi, la fel ca şi Bayern, are 9 puncte în clasamentul grupei. Jonas, Soldado, din penalty, şi Feghouli, de două ori, au punctat pentru "lilieci", în timp ce Bressan şi Mozolevski au marcat pentru oaspeţi.

Rezultate Liga Campionilor

Grupa E: Juventus - Nordsjaelland 4-0, Chelsea - Shakhtar Donetsk 3-2

Grupa F: Valencia - BATE Borisov 4-2, Bayern - Lille 6-1

Grupa G: Benfica - Spartak Moscova 2.0, Celtic - Barcelona 2-1

Grupa H: CFR Cluj - Galatasaray 1-3, Braga - Man. United 1-3


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close