Antena 3 CNN Sport Fotbal extern LIGA CAMPIONILOR. Cristiano Ronaldo stabileşte un nou record al competiţiei. Bayern ratează şansa de a obţine punctaj maxim

LIGA CAMPIONILOR. Cristiano Ronaldo stabileşte un nou record al competiţiei. Bayern ratează şansa de a obţine punctaj maxim

LIGA CAMPIONILOR. Cristiano Ronaldo stabileşte un nou record al competiţiei. Bayern ratează şansa de a obţine punctaj maxim
de M.T.    |    11 Dec 2013   •   00:06

Portughezul Cristiano Ronaldo, unul dintre finaliştii pentru trofeul Balonul de Aur din acest an, a intrat în istoria Ligii Campionilor, devenind primul jucător care înscrie de nouă ori în faza grupelor în această competiţie.

Starul lui Real Madrid a înscris în victoria pe care echipa sa obţinut-o pe terenul danezilor de FC Copenhaga, scor 2-0, rezultat în urma căruia spaniolii au încheiat pe primul loc în grupa B.

Oaspeţii au deschis scorul prin Modric, în minutul 25, pentru ca Ronaldo să stabilească rezultatul final în debutul părţii secunde.

Celălalt meci din grupă, Galatasaray - Juventus, care trebuia să decidă a doua echipă calificată în optimile de finală, a fost suspendat, din cauza ninsorii abundente de la Istanbul.

Partida se va relua miercuri, din minutul 31, de la scorul de 0-0, cel înregistrat în momentul întreruperii.

În grupa D, deţinătoarea trofeului, Bayern Munchen, a ratat şansa de a obţine punctaj maxim, fiind învinsă pe teren propriu de Manchester City, scor 2-3.

Bavarezii au condus cu 2-0 în startul partidei, graţie golurilor marcate de Muller şi Gotze, dar oaspeţii au întors rezultatul prin reuşitele lui Silva, Kolarov, din penalty, şi Milner.

În ciuda acestui eşec, echipa antrenată de Pep Guardiola a terminat grupa pe primul loc, la egalitate de puncte cu City, dar avantajată de victoria cu 3-1 din meciul tur.

Poziţia a treia, care asigură prezenţa în 16-imile de finală ale Europa League, a fost ocupată de Viktoria Plzen, învingătoare cu 2-1 în meciul de acasă cu TSKA Moscova. Cele două echipe au acumulat câte 3 puncte, dar cehii merg în primăvara europeană datorită rezultatelor directe.

Tot în Europa League va juca şi echipa antrenată de Mircea Lucescu, Shakhtar Donetsk, care a încheiat grupa A pe locul 3, după ce a fost învinsă de Manchester United (0-1). Unicul gol al întâlnirii de pe Old Trafford a fost marcat de Jones, în minutul 67.

Bayer Leverkusen o va însoţi pe campioana Angliei în optimile Ligii Campionilor, germanii impunându-se cu 1-0 pe terenul lui Real Sociedad printr-un gol al lui Omer Toprak.

În grupa C, PSG era deja sigură pe ocuparea primului loc şi, fără Ibrahimovic pe teren, a pierdut la Lisabona, scor 1-2, partida cu Benfica.

Campioana Franţei a marcat prima, prin Cavani, dar portughezii au întors scorul după reuşitele lui Lima, din penalty, şi Gaitan.

Cu toate acestea, Benfica a ratat calificarea în optimile de finală, pentru că Olympiakos a învins pe teren propriu pe Anderlecht, scor 3-1, şi a ocupat locul 2 datorită rezultatelor directe din meciurile cu gruparea lusitană.

Rezultate Liga Campionilor

Grupa A: Manchester United - Shakhtar Donetsk 1-0, Real Sociedad - Bayer Leverkusen 0-1

Grupa B: FC Copenhaga - Real Madrid 0-2, Galatasaray - Juventus (suspendat)

Grupa C: Benfica - Paris St. Germain 2-1, Olympiakos - Anderlecht 3-1

Grupa D:
Bayern Munchen - Manchester City 2-3, Viktoria Plzen - TSKA Moscova 2-1

Echipe calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor: Manchester United, Bayer Leverkusen, Real Madrid, PSG, Olympiakos, Bayern Munchen, Manchester City

Echipe calificate în Europa League:
Shakhtar Donetsk, Benfica, Viktoria Plzen

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close