Antena 3 CNN Sport Fotbal extern LIGA CAMPIONILOR. Dortmund evită o eliminare prematură. Barcelona, învinsă la Amsterdam

LIGA CAMPIONILOR. Dortmund evită o eliminare prematură. Barcelona, învinsă la Amsterdam

LIGA CAMPIONILOR. Dortmund evită o eliminare prematură. Barcelona, învinsă la Amsterdam
de M.T.    |    27 Noi 2013   •   00:15

Finalista ediţiei trecute a Ligii Campionilor, Borussia Dortmund, a evitat o eliminare prematură în acest sezon al competiţiei, impunându-se cu 3-1 pe teren propriu în faţa italienilor de la Napoli.

Reus, din penalty, Blaszczykowski şi Aubameyang au marcat golurile vicecampioanei Europei, în timp de Insigne a punctat pentru oaspeţi.

În ultima etapă, echipa antrenată de Jurgen Klopp trebuie să câştige în deplasare cu Olympique Marseille pentru a fi sigură de calificarea în optimile de finală.

Sarcina nemţilor nu pare una dificilă, în condiţiile în care Marseille a pierdut toate cele cinci partide disuptate până acum în grupa F.

Francezii au fost învinşi şi marţi, la Londra, de Arsenal, scor 0-2 şi sunt una dintre cele două echipe (cealaltă este Viktoria Plzen) care nu a acumulat vreun punct în această ediţie a Ligii Campionilor.

Ambele goluri ale londonezilor au fost marcate de Jack Wilshere, primul dintre ele în secunda 33, cea mai rapidă reuşită din acest sezon al competiţiei.

În grupa H, FC Barcelona, deja calificată, a pierdut în deplasare cu Ajax Amsterdam, scor 1-2, deşi a evoluat aproape o repriză în superioritate numerică, după eliminarea lui Veltman.

"Lăncierii" au înscris de două ori în prima repriză, prin Sereno şi Hoesen, catalanii reducând din diferenţă în debutul părţii a doua, în urma unui penalty transformat de Xavi.

Această victorie îi menţine pe olandezi în cursa pentru calificare, în ultima etapă, Ajax fiind obligată să câştige pe terenul lui AC Milan, învingătoare cu 3-0 la Glasgow, în faţa lui Celtic.

Kaka, Zapata şi Balotelli au punctat pentru rossoneri, aflaţi la primul succes după şapte jocuri fără victorie în toate competiţiile.

Ultima etapă va decide şi cea de-a doua echipă calificată din grupa G, acolo unde Atletico Madrid nu mai poate pierde primul loc.

Lupta se va de între Zenit St. Petersburg şi FC Porto, ambele echipe obţinând rezultate identice în această rundă, 1-1, cu Atletico, respectiv, Austria Viena.

Ruşii pornesc cu prima şansă, având un punct avans şi, teoretic, meciul mai uşor, în deplasare cu campioana Austriei.

Rezultate Liga Campionilor


Grupa E:
Steaua - Schalke 04 0-0, Basel - Chelsea 1-0

Grupa F: Arsenal - Marseille 2-0, Dortmund - Napoli 3-1

Grupa G: Zenit - Atletico 1-1, FC Porto - Austria Viena 1-1

Grupa H:
Celtic - AC Milan 0-3, Ajax - Barcelona 2-1

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close