Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: HJK Helsinki realizează scorul serii, 10-0 cu Bangor City

Liga Campionilor: HJK Helsinki realizează scorul serii, 10-0 cu Bangor City

Liga Campionilor: HJK Helsinki realizează scorul serii, 10-0 cu Bangor City
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iul 2011   •   23:47

HJK Helsinki au reuşit scorul serii în manşa secundă a celui de-al doilea tur preliminar din Liga Campionilor. Campioana Finlandei a învins cu 10-0 pe Bangor City (Ţara Galilor) şi, cu scorul general de 13-0, se califică în faza următoare a competiţiei, acolo unde urmează să întâlnească pe Dinamo Zagreb, care a eliminat pe Neftci Baku.

 
La adăpostul victoriei cu 3-0 din meciul tur, finlandezii au evoluat relaxat şi au deschis scorul abia în minutul 37, prin Ring, Sadik stabilind scorul primei reprize exact înainte de intrarea echipelor la vestiare. HJK s-a dezlănţuit însă în partea secundă, când Zeneli, Pukki şi Kastrati au reuşit câte o dublă, iar Rafinha şi Parikka au adăugat alte două goluri pentru cea mai categorică victorie obţinută în cupele europene de o echipă din Finlanda.
 
Succesul lui HJK Helsinki nu este însă cel mai mare din istoria Cupei/Ligii Campionilor, recordul continuând să-i aparţină lui Dinamo, care, în primul tur din sezonul 1973/74, a învins cu 11-0 formaţia nord-irlandeză Crusaders F.C. Finlandezii intră însă într-un grup select al echipelor care au câştigat cu 10-0, grup din care mai fac parte Manchester United, Ipswich Town, Benfica, Leeds United, Borussia Monchengladbach şi Ajax Amsterdam, în timp ce olandezii de la Feyenoord au în palmares un succes cu 12-2.
 
După ce a remizat în Irlanda de Nord împotriva celor de la Linfield, BATE Borisov a aşteptat până în repriza a doua din retur pentru a obţine calificarea în turul 3 preliminar. Campioana Belarusului a marcat de două ori în trei minute după pauză, prin Nekhaychik şi Pavlov, şi merge mai departe, urmând ca în faza următoare să joace împotriva lituanienilor de la Ekranas.
 
Feroezii de la Torshavn au fost aproape de a produce marea surpriză a serii, fiind egalaţi în prelungirile meciului de pe teren propriu cu Malmo, după ce Benjaminsen reuşise să deschidă scorul în minutul 70. Totuşi, calificarea suedezilor nu a părut a fi pusă în pericol, datorită victoriei cu 2-0 din tur, însă confruntarea cu Glasgow Rangers din turul 3 se anunţă extrem de dificilă pentru formaţia antrenată de Rikard Norling.
 
Celelalte echipe care plecau favorite după rezultatele din prima manşă nu au avut nicio problemă în a-şi asigura calificarea mai departe, Maribor, Litex Loveci, Viktoria Plzen sau Wisla Cracovia obţinând victorii concludente.
 
Miercuri vor avea loc ultimele cinci partide din cel de-al doilea tur preliminar.
 
Liga Campionilor, Turul 2 preliminar, Retur
 
Flora Tallinn (Estonia) - Shamrock Rovers (Irlanda) 0-0, în tur 0-1
Dudelange (Luxemburg) - Maribor (Slovenia) 1-3, în tur 0-2
Tobol (Kazahstan) - Slovan Bratislava (Slovacia) 1-1, în tur 0-2
Neftci Baku (Azerbaidjan) - Dinamo Zagreb (Croaţia) 0-0, în tur 0-3
Ekranas (Lituania) - La Valletta (Malta) 1-0, în tur 3-2
HJK Helsinki (Finlanda) - Bangor City (Ţara Galilor) 10-0, în tur 3-0
BATE Borisov (Belarus) - Linfield (Irlanda de Nord) 2-0, în tur 1-1
Litex Loveci (Bulgaria) - Mogren (Muntenegru) 3-0, în tur 2-1
HB Torshavn (Insulele Feroe) - Malmo FF (Suedia) 1-1, în tur 0-2
Viktoria Plzen (Cehia) - Pyunik Erevan (Armenia) 5-1, în tur 4-0
Wisla Cracovia (Polonia) - Skonto Riga (Letonia) 2-0, în tur 1-0
Skendija (Macedonia) - Partizan Belgrad (Serbia) 0-1, în tur 0-4

×
Subiecte în articol: Liga Campionilor tur preliminar
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close