Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor în cifre: Messi a depăşit 200 de goluri marcate pentru Barcelona

Liga Campionilor în cifre: Messi a depăşit 200 de goluri marcate pentru Barcelona

Liga Campionilor în cifre: Messi a depăşit 200 de goluri marcate pentru Barcelona
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    02 Noi 2011   •   10:24

Lionel Messi a reuşit cel de-al 14-lea hattrick în tricoul Barcelonei în victoria catalanilor din Cehia, 4-0 cu Viktoria Plzen. În Liga Campionilor, argentinianul se află la cea de-a doua performanţă de acest fel.

Prin cele trei goluri înscrise la Praga, Messi a ajuns la 202 reuşite pentru Barcelona, în 286 de meciuri. Deţinătorul Balonului de Aur este foarte aproape de liderul all-time al marcatorilor Barcelonei, Cesar Rodriguez, care a punctat de 235 de ori pentru gruparea de pe Camp Nou.

De asemenea, decarul campioanei Europei a reuşit să înscrie de 50 de ori în acet an, de 47 de ori pentru echipa de club şi de trei ori pentru naţionala Argentinei.

La Praga, Pep Guardiola s-a aflat la meciul 200 pe banca Barcelonei, tehnicianul echipei blaugrana având un procentaj al victoriilor de invidiat, 72,2% (144 de succese, 17 înfrângeri, 39 de egaluri).

Victor Valdes a intrat şi el în istoria clubului catalan, stabilind un nou record de invincibilitate, 877 de minute fără gol primit, performanţă nereuşită de alt portar al Barcelonei. Precedentul record (824 de minute) îi aparţinea lui Miguel Reina şi a fost stabilit în sezonul 1972-1973.

Jucătorul Valenciei, Jonas, a marcat cel mai rapid gol al actualei ediţii din Liga Campionilor, deschizând scorul în meciul de pe Mestalla cu Bayer Leverkusen după 10,6 secunde.

Recordul pentru cel mai rapid gol din istoria competiţiei îi aparţine în continuare olandezului Roy Makaay, care a marcat în martie 2007 după doar 19,3 secunde într-un meci Bayern Munchen - Real Madrid.

În urma victoriei obţinute în faţa lui FC Porto, APOEL Nicosia şi-a asigurat prezenţa cel puţin în primăvara Europa League. Campioana Ciprului devine astfel prima echipă din această ţară care trece de faza grupelor în Liga Campionilor.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close