Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Man. City, eliminată din Europa. PSG se califică de pe primul loc

Liga Campionilor: Man. City, eliminată din Europa. PSG se califică de pe primul loc

Liga Campionilor: Man. City, eliminată din Europa. PSG se califică de pe primul loc
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    05 Dec 2012   •   00:10

Campioana Angliei, Manchester City, a fost eliminată din Europa, terminând pe ultimul loc în grupa D şi fără a reuşi să obţină vreo victorie în ediţia din acest an a Ligii Campionilor.

Echipa antrenată de Roberto Mancini a pierdut în ultima etapă în deplasare, 0-1 cu Borussia Dortmund, unicul gol al întâlnirii fiind marcat în repriza a doua de Julian Schieber. Germanii erau siguri de calificarea de pe primul loc încă din runda precedentă, însă succesul de marţi seară a asigurat campioanei din Bundesliga punctaj maxim pe teren propriu-

Pe poziţia a doua în grupă a încheiat Real Madrid, învingătoare cu 4-1 pe Santiago Bernabeu în faţa lui Ajax Amsterdam. Cristiano Ronaldo, Kaka şi Callejon, de două ori, au punctat pentru gazde, în timp ce Boerrigter a marcat golul de onoare pentru vizitatori. În ciuda eşecului categoric pe care l-au suferit în Spania, olandezii vor juca în Europa League, ca urmare a locului 3 ocupat.

În grupa A, Paris St. Germain a câştigat cu 2-1 duelul pentru primul loc cu FC Porto, graţie golurilor marcate de Thiago Silva şi Lavezzi, în timp ce pentru portughezi a înscris Martinez.

Celălalt meci al grupei, Dinamo Zagreb - Dinamo Kiev, a contat doar pentru palmares, ucrainienii fiind deja calificaţi în Europa League. Partida, întreruptă pentru câteva minute în prima repriză, din cauza ninsorii abundente, care a făcut imposibilă desfăşurarea jocului, s-a încheiat la egalitate (1-1), astfel că formaţia croată a evitat să devină singura echipă care părăseşte actuala ediţie a Ligii Campionilor fără a câştiga vreun punct şi fără a marca vreun gol.

Oaspeţii au marcat primii, prin Yarmolenko, golul care a adus singurul punct pentru croaţi fiind reuşit de Krstanovic, din penalty, în ultimul minut al prelungiriilor dictate de arbitru.

Grupa B a fost câştigată de germanii de la Schalke, care, în ultima etapă, au remizat în Franţa cu Montpellier, scor 1-1. Howedes i-a adus în avantaj pe oaspeţi, dar campioana din Hexagon a egalat aproape imediat, prin Herrera.

Deja calificată în optimile Ligii, Arsenal a ratat şansa de a termina pe primul loc, fiind învinsă în deplasare de Olympiakos, care îşi asigurase prezenţa în Europa League, scor 1-2. Englezii au condus după golul lui Rosicky din prima repriză, grecii întorcând rezultatul după pauză, prin Maniatis şi Mitroglu.

Zenit St. Petersburg a evitat o eliminare prematură din Europa, după ce s-a impus cu 1-0 pe terenul lui AC Milan. Golul reuşit în prima repriză de Danny a asigurat ruşilor locul 3 în grupa C şi participarea în Europa League în primăvară.

Liderul Malaga încheie prima fază a competiţiei neînvinsă, în urma egalului de pe teren propriu cu Anderlecht, scor 2-2. Spaniolii au condus în două rânduri, graţie dublei lui Duda, însă oaspeţii au revenit de fiecare dată, prin golurile lui Jovanovic şi Mbokani.

Rezultate Liga Campionilor

Grupa A: PSG - FC Porto 2-1, Dinamo Zagreb - Dinamo Kiev

Grupa B: Montpellier - Schalke 1-1, Olympiakos - Arsenal 2-1

Grupa C: Malaga - Anderlecht 2-2, Milan - Zenit 0-1

Grupa D: Dortmund - Man. City 1-0, Real Madrid - Ajax 4-1

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close