Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Manchester United şi Manchester City au fost eliminate

Liga Campionilor: Manchester United şi Manchester City au fost eliminate

Liga Campionilor: Manchester United şi Manchester City au fost eliminate
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    08 Dec 2011   •   00:15

Primele două clasate din Premier League, Manchester United şi Manchester City, au fost eliminate din Liga Campionilor în urma partidelor desfăşurate miercuri seară şi urmează să evolueze în primăvară în Europa League.

 
În grupa C, unde Oţelul a încheiat pe ultimul loc, cu 0 puncte, ceea ce părea imposibil s-a întâmplat: FC Basel a câştigat meciul decisiv cu Manchester United, scor 2-1, şi a eliminat-o pe finalista ediţiei trecute. Elveţienii au deschis scorul în minutul 9, prin Streller, pentru ca Alexandre Frei să dubleze avantajul gazdelor cu şase minute înainte de final. „Diavolii” au reuşit să reducă din diferenţă prin Jones, dar nu au mai găsit forţa să egaleze.
 
Spre deosebire de marea sa rivală, Manchester City nu a depins doar de ea, echipa lui Roberto Mancini având nevoie şi de ajutorul celor de la Villarreal pentru a merge mai departe. „Cetăţenii” şi-au făcut treaba, învingând pe teren propriu pe Bayern Munchen cu 2-0, goluri Silva şi Yaya Toure, însă spaniolii au confirmat sezonul sub orice critică pe care îl traversează şi au cedat cu acelaşi scor în faţa lui Napoli, care se califică în optimile Ligii la chiar prima participare, de pe locul 2 în grupa A.
 
Răsturnare spectaculoasă de situaţie în grupa C, acolo unde Ajax era marea favorită să ocupe poziţia a doua înaintea ultimei etape. Olandezii aveau nevoie de un punct la Amsterdam în meciul cu Real Madrid, dar au pierdut în faţa unei echipe de rezerve a spaniolilor, scor 0-3, în timp ce Olympique Lyon a realizat scorul serii, impunându-se la Zagreb cu 7-1. 
 
Francezii s-au aflat în dificultate în prima repriză a meciului cu Dinamo, care a deschis scorul prin Kovacic, în minutul 40. Gomis a egalat însă exact înainte de pauză, pentru ca, în partea a doua, oaspeţii să înscrie de nu mai puţin de şase ori, prin acelaşi Gomis, care a mai punctat în trei rânduri, Gonalons, Lisandro şi Briand, reuşind o victorie care le permite să meargă mai departe datorită golaverajului mai bun faţă de Ajax.
 
În grupa B, TSKA Moscova a învins cu 2-1 la Milano pe Inter, la care Chivu a evoluat doar în prima repriză, şi a încheiat pe locul 2, în faţa celor de la Trabzonspor, care vor evolua în Europa League, după ce au obţinut un rezultat de egalitate, scor 0-0, în Franţa, cu Lille, campioana din Hexagon părăsind astfel competiţiile europene.
 
Rezultate Liga Campionilor
 
Grupa A: Man. City - Bayern 2-0, Villarreal - Napoli 0-2
 
Grupa B: Lille - Trabzonspor 0-0, Inter - TSKA Moscova 1-2
 
Grupa C: Basel - Man. United 2-1, Benfica - Oţelul 1-0
 
Grupa D: Ajax - Real Madrid 0-3, Dinamo Zagreb - O. Lyon 1-7.
 
Echipele calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor: Bayern Munchen, Napoli, Inter Milano, TSKA Moscova, Benfica Lisabona, FC Basel, Real Madrid, Olympique Lyon, Chelsea, Bayer Leverkusen, Arsenal, Olympique Marseille, APOEL NIcosia, Zenit St. Petersburg, FC Barcelona, AC Milan
 
Echipele calificate în Europa League: Manchester City, Trabzonspor, Manchester United, Ajax Amsterdam, Valencia, Olympiakos Pireu, FC Porto, Viktoria Plzen. 
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close