Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Napoli învinge cu 3-1 pe Chelsea. Real Madrid, egalată în ultimul minut la Moscova

Liga Campionilor: Napoli învinge cu 3-1 pe Chelsea. Real Madrid, egalată în ultimul minut la Moscova

Liga Campionilor: Napoli învinge cu 3-1 pe Chelsea. Real Madrid, egalată în ultimul minut la Moscova
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    22 Feb 2012   •   10:23

După ce a lăsat în afara Ligii Campionilor pe Manchester City, liderul din Premier League, Napoli a mai făcut o victimă cu nume din Anglia. Echipa lui Walter Mazzarri a câştigat meciul tur cu Chelsea din optimile de finală ale competiţiei, disputat pe teren propriu, scor 3-1, şi a luat o importantă opţiune pentru calificare între primele opt formaţii ale Europei.

Oaspeţii au deschis scorul pe San Paolo în minutul 27, spaniolul Juan Mata profitând de o imensă greşeală a căpitanului Paolo Cannavaro, dar Napoli a reuşit să întoarcă rezultatul înainte de pauză, prin argentinianul Ezequiel Lavezzi şi uruguayanul Edinson Cavani.

Rezultatul final a fost stabilit în minutul 65, de Lavezzi, atacantul gazdelor înscriind în poarta goală după o indecizie a apărării echipei lui Andre Villas-Boas.

Am fi putut marca şi al patrulea gol, dar am fost lipsiţi de noroc la şutul lui Maggio din final, când Ashley Cole a scos mingea de pe linie. Este păcat, pentru că astfel am fi fost mai calmi în retur cu un avantaj de trei goluri. Chelsea este o echipă foarte puternică pe teren propriu, astfel că avem nevoie de o altă evoluţie bună şi la Londra”, a declarat Walter Mazzarri, tehnicianul napoletanilor privind partida din tribune, din cauza unei suspendări primite din partea UEFA.

Am deschis scorul şi am avut şanse de a ne desprinde la 2-0, dar am ratat câteva ocazii. Ar fi trebuit să evităm anumite greşeli, pentru că forţa ofensivă a celor de la Napoli te pedepseşte. Cred că al treilea gol ar fi putut fi evitat”, a spus Villas-Boas.

În el de-al doilea meci al serii, la Moscova, Real Madrid a scăpat printre degete un succes care ar fi fost al şaptelea consecutiv în actuala ediţie a Ligii Campionilor, spaniolii obţinând doar o remiză cu TSKA, scor 1-1.

Cristiano Ronaldo a înscris în minutul 28 golul prin care echipa lui Jose Mourinho a preluat conducerea, oaspeţii mulţumindu-se apoi să conserve rezultatul, unul care le-ar fi oferit prima şansă pentru a merge în sferturile de finală. Ruşii nu au renunţat însă şi, în al treilea minut de prelungire, suedezul Pontus Wernbloom, aflat la debutul pentru TSKA, a egalat cu un şut din interiorul careului.

Este cu adevărat magic să marchez golul de 1-1 în minutul 93. De asemenea, este un excelent debut. Va fi o amintire frumoasă pentru atunci când voi fi bătrân, ceva de povestit la nepoţi”, a declarat Wernbloom la finalul întâlnirii.

Ultimele două partide din optimile de finală ale Ligii Campionilor, Olympique Marseille - Inter Milano şi FC Basel - bayern Munchen, vor avea loc miercuri seară.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close