Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Oaspeţii câştigă primele meciuri ale optimilor de finală

Liga Campionilor: Oaspeţii câştigă primele meciuri ale optimilor de finală

Liga Campionilor: Oaspeţii câştigă primele meciuri ale optimilor de finală
de M.T.    |    12 Feb 2013   •   23:50

Juventus Torino şi Paris St. Germain au luat o opţiune importantă pentru calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce au reuşit să câştige în deplasare cu Celtic Glasgow, respectiv Valencia.

La Glasgow, Celtic nu a mai repetat evoluţiile bune din acest sezon al Ligii pe teren propriu, acolo unde era neînvinsă şi a reuşit să câştige în faţa Barcelonei, scoţienii pierzând fără drept de apel prima manşă din optimile de finală cu Juventus, scor 0-3.

Campioana Italiei a marcat încă din minutul 3, prin Alessandro Matri, care a profitat de o gravă eroare în apărarea gazdelor. Bianconeri şi-au dublat avantajul cu 13 minute înainte de final, la capătul unei acţiuni superbe, finalizată de Claudio Marchisio, acelaşi jucător pasând decisiv în minutul 83 pentru Mirko Vucinic, care a închis tabela.

În Spania, PSG s-a impus cu 2-1 în faţa Valenciei, prima victorie a unei echipe franceze pe Mestalla în competiţiile europene, dar a suferit şi o pierdere importantă, Zlatan Ibrahimovic primind pe final un cartonaş roşu, care îl va face să piardă cel puţin meciul retur cu "liliecii".

Liderul din campionatul Franţei a tranşat meciul încă din prima repriză, atunci când argentinienii Ezequiel Lavezzi şi Javier Pastore au marcat după două faze spectaculoase, care au arătat limitele defensivei iberice.

În partea a doua, gazdele au profitat de retragerea francezilor şi au preluat controlul jocului, dar n-au reuşit decât să reducă din diferenţă prin Adil Rami, în minutul 90, la una dintre puţinele greşeli din apărarea echipei antrenate de Carlo Ancelotti.

În al doilea minut de prelungire, Ibrahimovic a confirmat că este un jucător pe cât de valoros, pe atât de capricios şi a fost eliminat direct pentru un fault dur şi inutil asupra lui Andres Guardado.



×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close