Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Real Madrid a învins cu 3-0 pe APOEL Nicosia şi este aproape calificată în semifinale

Liga Campionilor: Real Madrid a învins cu 3-0 pe APOEL Nicosia şi este aproape calificată în semifinale

Liga Campionilor: Real Madrid a învins cu 3-0 pe APOEL Nicosia şi este aproape calificată în semifinale
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    28 Mar 2012   •   11:07

Dubla francezului Karim Benzema şi un gol reuşit de brazilianul Kaka au adus o victorie clară, scor 3-0, celor de la Real Madrid în faţa lui APOEL Nicosia, în prima manşă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Liderul din La Liga a dominat clar partida de la Nicosia, dar APOEL, prima echipă din Cipru ajunsă în această fază a competiţiei, a reuşit să reziste 75 de minute.

Jose Mourinho s-a dovedit inspirat atunci când i-a introdus pe teren în repriza a doua pe Marcelo şi Kaka, din combinaţia celor doi jucători brazilieni născându-se faza în urma căreia Benzema a deschis scorul, cu o lovitură de cap din interiorul careului.

Cu opt minute înainte de final, o nouă acţiune a lui Marcelo a stat la baza golului de 2-0, fundaşul stânga al madrilenilor centrând în faţa porţii, de unde Kaka a pus latul şi l-a învins Dionisios Chiotis.

Rezultatul final a fost stabilit în minutul 90, când germanul Mesut Ozil a centrat perfect pentru Benzema, care a înscris al doilea său gol împotriva surprizei Ligii Campionilor.

Ne-a luat mult timp să deschidem scorul, dar acest lucru s-a întâmplat din cauza adversarilor noştri, care au jucat foarte bine şi şi-au folosit punctele forte. Ciprioţii nu au talentele individuale ale celorlalte echipe din Liga Campionilor, dar caracterul şi organizarea lor sunt fantastice”, a spus Jose Mourinho, antrenorul spaniolilor.

În celălalt meci al serii, la Lisabona, Chelsea a câştigat cu 1-0 partida tur cu Benfica şi a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în semifinale. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 75 de ivorianul Salomon Kalou, care a trimis mingea în poartă din apropiere, după o acţiune personală a lui Fernando Torres.

În ciuda victoriei obţinute în deplasare, antrenorul londonezilor, italianul Roberto Di Matteo, nu consideră calificarea decisă: „Cred că ne aflăm într-o poziţie bună, dar nu este un rezultat pe care ne putem baza, pentru că este vorba de un singur gol. Benfica a reuşit câteva rezultate importante în deplasare şi nu ne putem gândi că deja am trecut în faza următoare”.

Celelalte două meciuri din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, AC Milan - FC Barcelona şi Olympique Marseille - Bayern Munchen, se vor disputa miercuri seară.


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close