Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Real Madrid şi AC Milan se califică în optimi. Dortmund câştigă "Grupa Morţii"

Liga Campionilor: Real Madrid şi AC Milan se califică în optimi. Dortmund câştigă "Grupa Morţii"

Liga Campionilor: Real Madrid şi AC Milan se califică în optimi. Dortmund câştigă "Grupa Morţii"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    22 Noi 2012   •   00:12

Meciurile desfăşurate miercuri seară în Liga Campionilor au decis echipele calificate în optimile de finală ale competiţiei din grupele A, B, C şi D.

Astfel, în ultima etapă din această fază, singurele necunoscute sunt formaţiile care vor merge mai departe din grupele E, G şi H, din ultima făcând parte şi campioana României, CFR Cluj, aflată în luptă cu Galatasaray pentru un loc în primăvara europeană.

În grupa D, Real Madrid a remizat pe terenul lui Manchester City, scor 1-1, şi şi-a asigurat prezenţa în optimi. Spaniolii au marcat primii, prin Karim Benzema, dar gazdele au egalat dintr-un penalty uşor acordat, transformat de Kun Aguero.

Totuşi, formaţia lui Jose Mourinho merge mai departe de pe locul 2, pentru că Borussia Dortmund a oferit o nouă prestaţie excelentă, impunându-se cu 4-1 în faţa lui Ajax, la Amsterdam, rezultat în urma căruia germanii nu mai pot pierde prima poziţie în singura grupă din actuala ediţie în care au evoluat doar echipe campioane.

Polonezul Lewandowski a reuşit o dublă, iar Reus şi Goetze au punctat şi ei pentru Borussia, în timp ce olandezii au marcat golul de onoare pe final, prin Hoesen. În ciuda acestui eşec, Ajax rămâne pe locul 3 şi poate continua în Europa League dacă îşi va păstra poziţia şi după ultima rundă, caz în care Manchester City va rămâne în afara competiţiilor continentale.

Un alt nume mare al Europei, AC Milan, a obţinut calificarea în faza eliminatorie, după ce a câştigat cu 3-1 la Bruxelles în faţa lui Anderlecht. El Shaarawy a confirmat forma excelentă pe care o traversează şi a deschis scorul pentru rossoneri, pentru ca Mexes să înscrie golul serii, foarfecă din afara careului, şi să dubleze avantajul oaspeţilor. Belgienii, rămăşi în inferioritate numerică după eliminarea lui Bram Nuytinck, au încercat să revină şi au redus din diferenţă prin De Sutter, dar, în prelungiri, Pato a stabilit rezultatul final.

Deja calificată de etapa trecută, Malaga şi-a asigurat primul loc în grupa C graţie egalului cu Zenit de la St. Petersburg, scor 2-2. Spaniolii au condus cu 2-0, Buonanotte şi Seba Fernandez înscriind încă din primele 10 minute, dar gazdele au revenit în partea a doua, prin reuşitele lui Danny şi Fayzulin.

În grupa A, Paris St. Germain a învins cu 2-0 pe Dinamo Kiev în deplasare, prin dubla lui Lavezzi, şi i se alătură lui FC Porto, deja calificată, pe lista echipelor care vor juca în optimi. Lusitanii n-au avut nicio emoţie pe teren propriu cu Dinamo Zagreb, de care au trecut cu 3-0, goluri Lucho Gonzalez, Moutinho şi Varela, iar în ultima etapă se vor deplasa în Franţa, pentru un meci care va decide ocupanta primului loc.

Victorii fără gol primit şi pentru favoritele din grupa B. Schalke a câştigat cu 1-0 partida de acasă cu Olimpiakos, unicul gol fiind marcat de Fuchs, iar Arsenal s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la Montpellier, graţie reuşitelor lui Wilshere şi Podolski. În urma acestor rezultate, ambele echipe merg mai departe, urmând ca ultima etapă să decidă ordinea în care o vor face. 

Rezultate Liga Campionilor

Grupa A: Dinamo Kiev - PSG 0-2, FC Porto - Dinamo Zagreb 3-0

Grupa B: Schalke - Olympiakos 1-0, Arsenal - Montpellier 2-0

Grupa C: Zenit - Malaga 2-2, Anderlecht - Milan 1-3

Grupa D: Man. City - Real Madrid 1-1, Ajax - Dortmund 1-4


×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close