Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Real Madrid şi Chelsea au completat tabloul semifinalelor

Liga Campionilor: Real Madrid şi Chelsea au completat tabloul semifinalelor

Liga Campionilor: Real Madrid şi Chelsea au completat tabloul semifinalelor
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    05 Apr 2012   •   11:28

Real Madrid şi Chelsea au completat tabloul semifinalelor din Liga Campionilor, fază a competiţiei în care vor întâlni pe Bayern Munchen, respectiv FC Barcelona.

Pe Santiago Bernabeu, Real Madrid avea de îndeplinit o simplă formalitate în returul cu APOEL Nicosia, după ce câştigase prima manşă cu 3-0. Echipa lui Jose Mourinho s-a impus şi pe teren propriu, scor 5-2, dar impresia lăsată de ciprioţi a fost una foarte bună.

Portughezul Cristiano Ronaldo şi brazilianul Kaka, ultimul cu o execuţie senzaţională, au dus scorul la 2-0 înainte de pauză şi au înlăturat orice dubiu în privinţa deznodământului partidei.

Realizând că nu mai au nimic de pierdut, oaspeţii au fost mult mai curajoşi în partea a doua, iar eforturile lor au fost răsplătite în minutul 64, când brazilianul Manduca a finalizat o acţiune splendidă a formaţiei antrenate de Ivan Jovanovic.

Replica madrilenilor a venit prin Cristiano Ronaldo, autorul unui gol superb din lovitură liberă, şi Jose Callejon, dar ciprioţii au reuşit să obţină un penalty, transformat de Esteban Solari şi să înscrie pentru a doua oară. Rezultatul final a fost stabilit de argentinianul Angel Di Maria, care l-a învins pe Urko Pardo cu o scăriţă elegantă de la marginea careului.

Jucătorii mei şi cu mine abia aşteaptă să joace în ceea ce se anunţă a fi o mare semifinală. Bayern este un adversar dificil. Vom juca împotriva unei echipe pe care o cunosc bine, este aproape aceeaşi ca atunci când am întâlnit-o în finala Ligii Campionilor cu Inter”, a spus Jose Mourinho, antrenorul spaniolilor.

În celălalt meci al serii, Chelsea a învins pe Benfica cu 2-1, la Londra, după ce reuşise să câştige şi meciul tur din Portugalia cu 1-0.

Frank Lampard a deschis scorul pentru gazde în minutul 21, transformând un penalty obţinut de Ashley Cole la un duel cu Javi Garcia. Misiunea lusitanilor a devenit şi mai dificilă cu cinci minute înainte de pauză, când Maxi Pereira a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene.

Chiar dacă au evoluat în inferioritate numerică mai mult de o repriză, elevii lui Jorge Jesus au deţinut iniţiativa în parte a doua, iar Javi Garcia a dat speranţe într-o revenire de senzaţia, când a marcat cu capul în minutul 85, în urma unei lovituri de colţ.

Londonezii au înlăturat orice emoţie în prelungirile partidei, atunci când un portughez, Raul Meireles, a marcat pentru 2-1, cu un şut în forţă, la capătul unui contraatac.

În semifinale, Chelsea va juca împotriva Barcelonei, într-o reeditare a duelului din 2009, din aceeaşi fază a competiţiei, încheiat cu un uriaş scandal cauzat de arbitrajul norvegianului Ovrebo.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close