Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Remiză pe Bernabeu între Real Madrid şi Manchester United. Shakhtar, la trei minute de victorie

Liga Campionilor: Remiză pe Bernabeu între Real Madrid şi Manchester United. Shakhtar, la trei minute de victorie

Liga Campionilor: Remiză pe Bernabeu între Real Madrid şi Manchester United. Shakhtar, la trei minute de victorie
de M.T.    |    14 Feb 2013   •   10:56

Real Madrid şi Manchester United au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, disputat pe stadionul Santiago Bernabeu, rezultat care lasă deschis discursul calificării în faza următoare.

Ambele goluri au fost marcate în prima repriză, oaspeţii deschizând scorul împotriva cursului jocului în minutul 20, prin Danny Welbeck, care a profitat de eroarea de marcaj a lui Sergio Ramos la un corner executat de Wayne Rooney.

Replica spaniolilor a venit după zece minute, atunci când Angel Di Maria a centrat perfect de pe partea stângă, iar Cristiano Ronaldo l-a învins pe David de Gea cu o lovitură de cap excelent plasată. A fost primul gol înscris de portughez împotriva echipei pentru care a evoluat şase sezoane înainte de a fi transferat de Real în vara lui 2009.

„Nu sunt surpins de rezultat. A fost exact cum mă aşteptam. Este o dublă foarte deschisă, iar deznodământul va fi cunoscut abia în ultimul minut al meciului retur. Dacă îmi cereţi să vorbesc despre şansele de calificare în procente, voi spune la fel ca şi până acum, 50-50”, a spus Jose Mourinho, antrenorul campioanei Spaniei.

De cealaltă, managerul eneglezilor, Sir Alex Ferguson, consideră, la fel ca şi omologul său, că nu există o favorită pentru returul de pe 5 martie: „E un meci foarte deschis, ştim că cei de la Real pot fi foarte periculoşi pe contraatac în retur. Avem o misiune dificilă, dar vom juca pe propriul teren. Cred că şansele de calificare sunt egale. Se poate întâmpla orice, depinde foarte mult şi de cine va marca prima oară”.

În celălalt meci al serii de miercuri, echipa antrenată de Mircea Lucescu şi la care Răzvan Raţ a fost integralist, Shakhtar Donetsk a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 2-2, cu Borussia Dortmund, ucrainienii fiind egalaţi cu trei minute înainte de finalul partidei.

O lovitură liberă impecabil executată de căpitanul Darijo Srna le-a adus pe gazde în avantaj pe Donbass Arena, campioana Germaniei egalând înainte de pauză prin Robert Lewandowski, care a profitat de o bâlbâială în apărarea formaţiei lui Lucescu.

Shakhtar a preluat din nou conducerea la mijlocul reprizei secunde, graţie reuşitei lui Douglas Costa, introdus pe teren cu doar trei minute înainte, dar Mats Hummels a marcat golul care a adus oaspeţilor o remiză şi le oferă prima şansă la calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

În primele meciuri disputate în optimile de finală, marţi seară, Juventus Torino a învins cu 3-0 pe terenul lui Celtic Glasgow, în timp ce PSG s-a impus cu 2-1 la Valencia.

Celelalte partide din această fază - Porto-Malaga, Arsenal-Bayern, Galatasaray-Schalke şi Milan-Barcelona - sunt programate săptămâna viitoare.


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close