Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Şahtior Doneţk - FC Timişoara 2-2. Gigel Bucur dă speranţe bănăţenilor (VIDEO)

Liga Campionilor: Şahtior Doneţk - FC Timişoara 2-2. Gigel Bucur dă speranţe bănăţenilor (VIDEO)

Liga Campionilor: Şahtior Doneţk - FC Timişoara 2-2. Gigel Bucur dă speranţe bănăţenilor (VIDEO)
Sursa foto: gigel bucur
29 Iul 2009   •   21:53

Înaintea partidei de la Doneţk, Mircea Lucescu avertiza că Ioan Ovidiu Sabău îi cunoaşte metodele. Cu lecţia bine făcută, cu un dram de noroc şi cu un Gigel Bucur inspirat, "Moţul" a fost răsplătit la finalul partidei cu un rezultat de egalitate ce îi oferă speranţe pentru mai mult, în perspectiva returului de la Timişoara.

Şahtior Doneţk şi FC Timişoara au remizat, scor 2-2, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, rezervat echipelor necâştigătoare de titlu. Rezultatul este unul care îi nemulţumeşte pe ucraineni, care au dominat în mare parte meciul şi care în repriza secundă au trimis mingea de două ori în bară, dar şi care doreau la începutul partidei să tranşeze calificarea din meciul tur.

Timişorenii au condus de două ori deţinătoarea Cupei UEFA, prin golurile lui Gigel Bucur (20, 80), dar echipa lui Mircea Lucescu, care în ziua în care a împlinit 64 de ani a urmărit meciul de la tribuna oficială, a salvat eşecul, graţie golurilor reuşite de Aleksandr Gladki (61) şi Fernandinho (86).

Min. 20. FC Timişoara dă lovitura la Doneţk. Gigel Bucur înscrie în poarta ucrainenilor şi socoteala câştigătoarei Cupei UEFA începe să nu se mai potrivească cu calculele dinaintea partidei. Atacantul bănăţenilor a trimis în poartă din şase metri, după o pasă excelentă venită de la Winston Parks.



Min. 53. A început repriza a doua, cu Şahtior Doneţk avântându-se în atac. Elevii lui Mircea Lucescu au creat o fază superbă, însă şutul lui Adriano de la marginea careului mic a întâlnit bara transversală.

Min. 61. Superioritatea ucrainenilor se materializează la puţin timp după scurgerea unei ore de joc. Gladki a înscris cu capul din apropiere, după o centrare de pe partea dreaptă.


Min. 65. Şahtior îşi mai trece o mare ocazie în cont. Jadson nimereşte şi el bara, cu un şut de la 30 de metri.

Min. 80. În plină dominare a echipei din Doneţk, bănăţenii scapă pe contraatac şi dau din nou lovitura: Arman Karamian îl lansează pe Bucur, acesta îl întoarce de două ori pe un fundaş şi marchează în poarta lui Piatov.


Min. 86. Şahtior a reuşit să egaleze pentru a doua oară în meciul cu Timişoara, în urma unei greşeli a portarului Pantilimon la şutul lui Fernandinho.



Au evoluat echipele
Sahtior: Pyatov - Hubschman, Kucher, Fernandinho, Srna - Ilsinho, Shevchuk, Ischenko, William - Adriano, Jadson
Rezerve: Khudzhamov, Dujaj, Lewandowski, Gladkiy, Ghygrynskiy, Chyzhov, Agahowa
Antrenor: Mircea Lucescu

Poli Timişoara: Pantilimon - Bonfim, Nibombe, Cisovsky, Artiom Karamian - Arman Karamian, Bourceanu, Alexa, Curtean - Gigel Bucur, Winston Parks
Rezerve: Taborda, Latovlevici, Stancu, Luchin, Borbely, Ionescu, Magera
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau

Partida a fost arbitrată de spaniolul Eduardo Iturralde Gonzalez.

Tot miercuri s-au mai jucat meciurile:
Red Bull Salzburg (Austria) - Dinamo Zagreb (Croaţia) 1-1
Sporting Lisabona (Portugalia) - Twente (Olanda)
Ventspils (Letonia) - BATE Borisov (Belarus) 1-0
Levadia Tallin (Estonia) - Debrecen (Ungaria) 0-1
Sheriff Tiraspol (Moldova) - Slavia Praga (Cehia) 0-0
APOEL Nicosia (Cipru) - Partizan Belgrad (Serbia) 2-0
Slovan Bratislava (Slovacia) - Olympiakos Pireu (Grecia) 0-2
FC Zurich (Elveţia) - Maribor (Slovenia) 2-3
FC Copenhaga (Danemarca) - Stabæk (Norvegia) 3-1
Celtic Glasgow (Scoţia) - Dinamo Moscova (Rusia) 0-1

Avancronica partidei Şahtior - FC Timişoara

Zi plină de semnificaţii pentru vicecampioana României, FC Timişoara. Formaţia care a pierdut lupta pentru titlu cu Unirea Urziceni, antrenată acum de Neluţu Sabău, se va bate chiar nu echipa românilor Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ. Meciul cu deţinătoarea Cupei UEFA se joacă de la ora 20:00 , în direct la Digi TV, şi contează pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor.
Acesta este primul meci al Timişoarei în Liga Campionilor sau Cupa Campionilor, cum se numea în formatul vechi, iar jucătorii speră că lipsa de experinţă europeană va putea fi compensată prin determinare şi atenţie. Mai mult, dorinţa antrenorului Sabău de a-şi învinge mentorul, Mircea Lucescu, poate fi un factor important în acestă "dublă".
Lucescu, însă, are de partea sa multe "cărţi" bune. Experienţa şi calitatea jucătorilor din lot, în frunte cu brazilienii crescuţi de Lucescu în Ucraina, fac din echipa "minerilor" o forţă de temut, iar jucătorii Timişoarei ştiu acest lucru:
"Pornim cu şansa a doua, dar ne-o jucăm. Nu va fi uşor, avem mult de muncă dar sperăm să scoatem un rezultat bun. Atuul nostru e unitatea grupului", a declarat căpitanul bănăţenilor, Dan Alexa, potrivit gsp.
De partea celalată, Mircea Lucescu va urmări partida de la lojă, după ce i-a fost refuzat de către medici dreptul de a conduce echipa de pe bancă. Tehnicianul român le-a transmis, însă, deja elevilor săi ce au de făcut: să obţină un scor cât mai bun încă din tur, chiar să tranşeze calificarea în favoarea lor dacă se poate, ştiind atmosfera făcută de timişoreni pe "Dan Păltinişanu". Mircea Lucescu împlineşte miercuri vârsta de 64 de ani.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close