Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ligue 1: AS Monaco a retrogradat, după 0-2 cu Lyon pe teren propriu

Ligue 1: AS Monaco a retrogradat, după 0-2 cu Lyon pe teren propriu

Ligue 1: AS Monaco a retrogradat, după 0-2 cu Lyon pe teren propriu
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mai 2011   •   12:03

Finalista Ligii Campionilor din 2004 şi de şapte ori campioană a Franţei, AS Monaco va evolua în viitorul sezon în eşalonul al doilea al fotbalului din Hexagon, după ce a pierdut pe teren popriu în ultima etapă cu 0-2 în faţa lui Lyon. Astfel, după ce Ladislau Boloni a retrogradat cu Lens, şi celălalt român din Ligue 1, Daniel Niculae, introdus pe teren în ultimele zece minute duminică, are parte de un final de sezon de coşmar.

Şapte echipe aveau emoţii în ceea ce priveşte retrogradarea înainte de ultima etapă din Franţa. Cea mai dificilă misiune a avut-o chiar monegascii, care jucau acasă cu Lyon, echipă aflată în lupta pentru locul 3, ultimul de Liga Campionilor, fiind deci nevoită să învingă. Monaco a rezistat în faţa fostei campioane doar până în minutul 67, atunci când Diakhate a deschis scorul. Decizia definitivă a dat-o Lisandro Lopez, care a punctat cu opt minute înainte de final.

Monaco este un monument al fotbalului francez şi sunt devastat pentru toţi cei din club. În acest sezon, am fost pedepsiţi pentru orice greşeală pe care am făcut-o, dar ăsta este fotbalul, iar noi nu am fost suficient de buni pentru a ne păstra locul în Ligue 1”, a declarat Laurent Banide, antrenorul lui Monaco, retrogradată pentru prima oară din 1977 şi singura fostă finalistă de Liga Campionilor în actualul format care ia drumul ligii secunde.

În timp ce la Monte Carlo se plângea de tristeţe, în nord, la Lille, erau lacrimi de bucurie. Echipa lui Rudi Garcia a încheiat cu stil sezonul în care a cucerit atât titlul de campioană, cât şi Cupa Franţei, învingând cu 3-2 pe Rennes, printr-un hattrick de senzaţie al lui Moussa Sow, cel care a cucerit titlul de golgheter, cu 25 de goluri marcate.

Ne-am dorit să terminăm anul cu un meci frumos în faţa propriilor fani şi exact asta am făcut. Ne-am atins scopurile în acest sezon, suntem campioni indiscutabili, cu cel mai bun atac şi cu golgheterul campionatului”, a spus Rudi Garcia, antrenorul noii campioane a Franţei.

Lille şi Olympique Marseille, primele două clasate, vor evolua direct în grupele Ligii Campionilor, în timp ce Olympique Lyon, ocupanta locului 3, va juca preliminarii. PSG, Sochaux şi Rennes vor fi reprezentantele Franţei în Europa League, în timp ce Monaco, Lens şi Arles au retrogradat.

Rezultate Ligue 1, etapa a 38-a

Arles - Sochaux 1-3
Bordeaux - Montpellier 2-0
Brest - Toulouse 0-2
Caen - Marseille 2-2
Lille - Rennes 3-2
Lorient - Auxerre 1-2
Monaco - Lyon 0-2
Nancy - Lens 4-0
St. Etienne - PSG 1-1
Valenciennes - Nice 2-1

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close