Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ligue 1: Bănel Nicoliţă, decisiv pentru St. Etienne în victoria cu Ajaccio

Ligue 1: Bănel Nicoliţă, decisiv pentru St. Etienne în victoria cu Ajaccio

Ligue 1: Bănel Nicoliţă, decisiv pentru St. Etienne în victoria cu Ajaccio
Sursa foto: Foto: asse.fr
de M.T.    |    27 Noi 2011   •   13:56

Bănel Nicoliţă a reuşit un gol şi o pasă decisivă în meciul pe care St. Etienne l-a câştigat cu 3-1 pe teren propriu în faţa lui Ajaccio, în etapa a 15-a din Ligue 1.

Fostul stelist a executat cornerul din care Max-Alain Gradel a deschis scorul pentru „les verts” în minutul 7, pentru ca Florent Sinama-Pongolle să dubleze avantajul gazdelor cu 12 minute înainte de pauză.

Deşi au rămas în inferioritate numerică în prima repriză, după eliminarea lui Leyti N'Diaye, corsicanii au redus din diferenţă la un sfert de oră după pauză, dar Bănel Nicoliţă a securizat succesul echipei sale în minutul 84, cu a doua reuşită personală de la transferul în Franţa.

Celălalt român care evoluează în Hexagon, Daniel Niculae, a intrat în minutul 69 la Nancy, dar nu şi-a putut ajuta echipa să evite eşecul de acasă în faţa lui Dijon, scor 1-2, şi căderea pe o poziţie retrogradabilă.

Hattrickul lui Olivier Giroud a adus victoria lui Montpellier la Sochaux, scor 3-1, iar formaţia antrenată de Rene Girard a devenit noul lider din Ligue 1, cel puţin până duminică seară, atunci când PSG va disputa clasicul Franţei cu Olympique Marseille, în deplasare.

Dimitri Payet şi Moussa Sow au marcat golurile prin care campioana Lille a învins acasă pe Brest cu 2-0, în timp ce Bordeaux a ieşit deocamdată din zona regrogradării, graţie succesului de pe teren propriu cu Caen, scor 2-0.

Toulouse a obţinut o victorie aşteptată în faţa lui Valenciennes (2-0), la fel ca şi Rennes, învingătoare cu 3-2 în partida cu nou-promovata Evian, însă echipa din Bretania a fost nevoită să revină de la 1-2, impunându-se cu două goluri înscrise în ultimul sfert de oră.

Rezultate Ligue 1, etapa a 15-a: Bordeaux - Caen 2-0, Nancy - Dijon 1-2, Rennes - Evian 3-2, St. Etienne - Ajaccio 3-1, Sochaux - Montpellier 1-3, Toulouse - Valenciennes 2-0, Lille - Brest 2-0.

Clasament: 1.Montpellier 33p, 2.PSG 30p (14j), 3.Lille 28p... 18.Nancy 14p, 19.Nice 11p (14j), 20.Ajaccio 8p.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close