Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ligue 1: Marseille câştigă derbyul cu PSG, scor 2-1. Boloni, victorie în deplasare

Ligue 1: Marseille câştigă derbyul cu PSG, scor 2-1. Boloni, victorie în deplasare

Ligue 1: Marseille câştigă derbyul cu PSG, scor 2-1. Boloni, victorie în deplasare
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mar 2011   •   11:59

Olympique Marseille a câştigat marele derby al Franţei cu PSG, scor 2-1, şi continuă cursa de urmărire a liderului Lille, care s-a impus în deplasare la Brest. Tot în etapa a 28-a, echipa antrenată de Ladislau Boloni, Lens, a obţinut o victorie importantă la Montpellier, primul succes după şapte etape.

Pe Velodrome, Marseille a deschis scorul în derbyul cu PSG după numai 16 minute, în urma unei lovituri libere executate perfect de argentinianul Heinze. Echipa din capitală a reacţionat imediat şi a restabilit egalitatea prin Chantome, la capătul unei gaze în care mingea a lovit şi bara porţii lui Mandanda. Scorul pauzei, rămas neschimbat până la final, a fost stabilit de Andre Ayew, cu o lovitură de cap din mijlocul careului. În urma acestui rezultate, actuala campioană a Franţei rămâne la patru puncte în spatele lui Lille, liderul din Ligue 1 câştigând cu 2-1 la Brest, prin golurile marcate de Gervinho şi Sow, respectiv Lesoimier.

Ladislau Boloni are în sfârşit motive să zâmbească. După şapte etape fără victorie şi trei meciuri consecutive fără gol marcat, Lens a reuşit să dea lovitura chiar pe terenul lui Montpellier, ocupanta locului 6 în clasament. Formaţia „Sang et Or” a câştigat cu 4-1 şi continuă să spere că va evita retrogradarea, în ciuda faptului că se află în continuare pe penultimul loc în clasament. „Am dovedit că avem capacitatea de a ne resuscita în momentele dificile. Această atitudine ne va mai aduce puncte”, a declarat la final tehnicianul român.

Emoţii în ceea ce priveşte retrogradarea are şi celălalt român din Franţa, Daniel Niculae. Echipa unde evoluează fostul rapidist, AS Monaco, a pierdut pe teren propriu meciul cu Nancy, scor 0-1, şi a ajuns pe locul 18, primul de sub linia care asigură supravieţuirea.

Ligue 1, etapa a 28-a

Auxerre - Sochaux 2-0
Brest - Lille 1-2
Lorient - St. Etienne 0-0
Montpellier - Lens 1-4
Toulouse - Nice 1-1
Valenciennes - Bordeaux 2-2
Lyon - Rennes 1-1
Caen - Arles 2-0
Monaco - Nancy 0-1
Marseille - PSG 2-1

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close