Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ligue 1: Pasă decisivă pentru Bănel Nicoliţă. PSG, a doua victorie consecutivă cu Ancelotti pe bancă

Ligue 1: Pasă decisivă pentru Bănel Nicoliţă. PSG, a doua victorie consecutivă cu Ancelotti pe bancă

Ligue 1: Pasă decisivă pentru Bănel Nicoliţă. PSG, a doua victorie consecutivă cu Ancelotti pe bancă
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    15 Ian 2012   •   12:37

Bănel Nicoliţă îşi continuă evoluţiile foarte bune la St. Etienne. Fostul stelist a dat pasa decisivă la singurul gol al partidei pe care echipa sa a câştigat-o cu 1-0 pe teren propriu în faţa lui Sochaux.

 
Mijlocaşul român a avut şi două bune ocazii de a-şi trece numele pe lista marcatorilor, printre care şi o bară direct din corner, iar L'Equipe l-a lăudat pentru jocul său.
 
Nu doar că a oferit pasa de gol pentru lovitura de cap a lui Zouma, dar Nicoliţă a fost şi un permanent pericol pentru Sochaux, mai ales la fazele fixe, lovind chiar bara porţii apărate de Cros la un corner din minutul 54”, a notat cunoscutul cotidian francez.
 
Era important să obţinem o victorie după perioada mai slabă pe care am avut-o înainte de Crăciun şi după eliminarea din Cupa Franţei. A fost dificil să învingem în faţa unei echipe care ne-a pus multe probleme, dar este o mare satisfacţie că am reuşit să o facem”, a declarat Christophe Galtier, tehnicianul lui St. Etienne.
 
După ce a debutat oficial cu o victorie chinuită în Cupa Franţei, italianul Carlo Ancelotti a reuşit să câştige şi primul meci din campionat, 3-1 pe teren propriu cu Toulouse.
 
Nene a marcat o dublă, iar argentinianul Javier Pastore a punctat şi el pentru parizieni, în timp ce oaspeţii au reuşit golul de onoare pe final, prin Daniel Braaten.
 
Sunt mulţumit că am câştigat şi că am făcut un meci bun. Este un lucru bun pentru mine, deoarece a fost prima mea partidă pe Parc des Princes, iar atmosfera a fost extraordinară”, a spus Ancelotti la finalul întâlnirii.
 
Fără Daniel Niculae, Nancy a remizat pe teren propriu cu Lorient, scor 2-2, şi a ieşit din zona locurilor retrogradabile, profitând şi de pase greşit al celor de la Nice, învinşi în deplasare de Nice (0-1).
 
Deşi la un moment dat părea condamnată la retrogradare, Ajaccio continuă să spere că va evolua şi în viitorul sezon în Ligue 1, după ce a obţinut cea de-a treia victorie consecutivă, 2-1 cu Auxerre, în timp ce Olympique Lyn pierde teren în lupta pentru titlu, fiind învinsă chiar de una dintre principalele adversare, Montpellier, care s-a impus pe teren propriu cu 1-0.
 
Etapa a 20-a din Franţa se va încheia duminică seară, atunci când este programat derbyul ultimelor două campioană, Olympique Marseille şi Lille.
 
Rezultate Ligue 1, etapa a 20-a: Ajaccio - Auxerre 2-1, Bordeaux - Valenciennes 2-1, Brest - Nice 1-0, Caen - Rennes 0-2, Dijon - Evian 3-1, Montpellier - Lyon 1-0, Nancy - Lorient 2-2, PSG - Toulouse 3-1, St. Etienne - Sochaux 1-0
 
Clasament: 1.PSG 43p, 2.Montpellier 40p, 3.Lille 36p (19j)... 18.Nice 18p, 19.Sochaux 18p, 20.Ajaccio 18p.

 

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close