Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ligue 1: PSG câştigă la Ajaccio şi rămâne pe primul loc

Ligue 1: PSG câştigă la Ajaccio şi rămâne pe primul loc

Ligue 1: PSG câştigă la Ajaccio şi rămâne pe primul loc
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    16 Oct 2011   •   20:43

Un hattrick marcat de Kevin Gameiro a adus victoria lui PSG în deplasarea de la Ajaccio, scor 3-1, iar echipa din capitala Franţei continuă să ocupe primul loc în clasamentul din Ligue 1, cu un avans de trei puncte în faţa urmăritoarelor Montpellier şi Lyon.

 
A fost prima victorie obţinută de parizieni în cinci meciuri jucate în Corsica, teren pe care reuşiseră să înscrie o singură dată în precedentele partide.
 
Ajaccio, care a pierdut deja jumătate dintre partidele din acest sezon, a marcat golul de onoare prin Carl Medjani, la jumătatea primei reprize, şi se află pe penultimul loc în ierarhia din Franţa.
 
Montpellier rămâne pe locul 2, după ce a câştigat thrillerul de pe teren propriu cu nou-promovata Dijon, scor 5-2, un meci în care a revenit de la 0-2, iar Olivier Giroud a marcat de trei ori. Podiumul este completat de Olympique Lyon, învingătoare cu 3-1 în faţa lui Nancy, echipa lui Daniel Niculae, fostul rapidist aflându-se pe teren pe toată durata întâlnirii.
 
Celălalt român din Ligue 1, Bănel Nicoliţă, a jucat în ultimele 18 minute ale meciului câştigat de St. Etienne în deplasare cu Evian, scor 2-1, dar nu s-a remarcat decât printr-un cartonaş galben primit pe final.
 
Campioana Lille s-a impus cu 3-1 pe terenul lui Auxerre şi rămâne la patru puncte în spatele liderului, în timp ce Marseille nu a obţinut decât un 0-0 la Toulouse şi continuă să se afle în jumătatea inferioară a clasamentului.
 
Mult mai dramatică este însă situaţia celor de la Bordeaux, care au pierdut cu scor de neprezentare la Nice şi au coborât până pe locul 18, cu numai 8 puncte din zece meciuri.
 
Rezultate Ligue 1, etapa a 10-a: Auxerre - Lille 1-3, Brest - Caen 1-1, Evian - St. Etienne 1-2, Lyon - Nancy 3-1, Montpellier - Dijon 5-3, Toulouse - Marseille 0-0, Nice - Bordeaux 3-0, Ajaccio - PSG 1-3, Valenciennes - Sochaux 3-0
 
Clasament Ligue 1: 1.PSG 23p, 2.Montpellier 20p, 3.Lyon 20p... 18.Bordeaux 8p, 19.Ajaccio 7p, 20.Nancy 5p.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close