Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ligue 1: PSG învinge pe Lyon şi este lider solitar

Ligue 1: PSG învinge pe Lyon şi este lider solitar

Ligue 1: PSG învinge pe Lyon şi este lider solitar
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    03 Oct 2011   •   13:36

Investiţiile făcute de PSG în această vară încep să-şi arate roadele. Echipa din capitala Franţei a câştigat derbyul etapei a noua, 2-0 pe teren propriu cu Olympique Lyon, şi se află pe primul loc al clasamentului din Ligue 1.

Cele două echipe care s-au înfruntat pe Parc des Princes se aflau la egalitate perfectă înaintea duelului direct, însă parizienii au rupt acest echilibru graţie golurilor marcate în repriza a doua de argentinianul Javier Pastore şi de Christophe Jallet.

„Am urmărit un meci mare. Un meci care o lansează pe PSG pe drumul spre Liga Campionilor. Este un rezultat fantastic pentru club, iar jucătorii continuă să crească de la meci la meci. Este o satisfacţie uriaşă”, a declarat la finalul partidei Nasser El-Khelaifi, noul proprietar al parizienilor.

Dacă PSG începe să arate tot mai serios ca o favorită la titlu, Marseille îşi continuă forma slabă din campionat, duminică remizând pe teren propriu cu Brest, scor 1-1. Oaspeţii au deschis scorul prin Poyet, în minutul 5, dar Andre Ayew a egalat după un sfert de oră. În ciuda timpului rămas, elevii lui Deschamps nu au mai reuşit să înscrie şi se află pe un modest loc 13.

Campioana Lille a învins acasă pe Rennes cu 2-0, goluri Sow şi Balmont, în timp ce Montpellier a urcat pe locul 2, după ce a obţinut o remiză pe terenul lui Bordeaux, scor 2-2.

Bănel Nicoliţă a rămas din nou pe bancă la St. Etienne, care a încheiat la egalitate pe teren propriu cu Auxerre (1-1), iar Daniel Nicolae s-a aflat pe teren toate minutele pentru Nancy, care ocupă în continuare ultimul loc în Franţa, după 1-1 acasă cu nou-promovata Evian.

Rezultate Ligue 1, etapa a 9-a: Caen - Nice 1-1, Dijon - Ajaccio 1-1, Lorient - Valenciennes 2-0, Nancy - Evian 1-1, St. Etienne - Auxerre 1-1, Sochaux - Toulouse 3-0, Bordeaux - Montpellier 2-2, Lille - Rennes 2-0, Marseille - Brest 1-1, PSG - O. Lyon 2-0

Clasament Ligue 1: 1.PSG 20 p, 2.Montpellier 17p (17-11), 3.Lyon 17p (14-9)... 18.Ajaccio 7p, 19.Valenciennes 6p, 20.Nancy 5p.

×
Subiecte în articol: Ligue 1 Franta psg Olympique Lyon lille
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close