Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ligue 1: PSG pierde acasă la debut. Doar egaluri pentru Lille şi Marseille

Ligue 1: PSG pierde acasă la debut. Doar egaluri pentru Lille şi Marseille

Ligue 1: PSG pierde acasă la debut. Doar egaluri pentru Lille şi Marseille
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    07 Aug 2011   •   13:34

Echipa care a cheltuit cel mai mult în această vară în Franţa şi care este cosniderată principala favorită la Titlu, PSG, a dezamăgit în prima etapă din Ligue 1, fiind învinsă pe teren propriu de Lorient, scor 0-1.

 
Înaintea meciului de pe Parc des Princes, clubul din capitala Franţei l-a prezentat oficial pe argentinianul Javier Pastore, adus de la Palermo pentru 43 de milioane de euro, record pentru Ligue 1, dar fanii nu au avut prea multe motive de bucurie. În minutul 28, noua achiziţie a celor de la Lorient, Julien Quercia, a marcat unicul gol al partidei şi a oferit primele motive de îngrijorare pentru proprietarii din Qatar ai formaţiei antrenate de Antoine Kombouare.
 
Este o mare dezamăgire şi, cu siguranţă, nu este startul pe care ni-l doream. În prima repriză nu am jucat deloc bine. Am avut multe probleme în apărare, iar acestea au dat multă încredere celor de la Lorient. Sunt însă mulţumit de evoluţia din partea a doua, când am presat, dar ne-a lipsit norocul. Răul fusese deja făcut. Acum nu ne rămâne decât să continuăm să muncim şi să găsim o anumită coeziune, lucru care nu este deloc uşor de făcut”, a spus tehnicianul lui PSG la finalul întâlnirii.
 
Nici campiona Lille nu a avut parte de un start de campionat reuşit, echipa lui Rudy Garcia terminând la egalitate, 1-1, în deplasarea de la Nancy. Mathieu Debuchy a deschis scorul pentru deţinătoarea titlului din Ligue 1 la începutul reprizei a doua, egalarea fiind adusă de autogolul lui Franck Beria din minutul 61.
 
Remiză la debut şi pentru Olympique Marseille, care nu a reuşit să învingă pe teren propriu pe Sochaux. Lucho Gonzalez a macat primul gol al partidei de pe Velodrome cu o execuţiei superbă, în minutul 38, mijlocaşul argentinian fiind aproape de 2-0 în startul părţii secunde, când a lovit bara.
 
În loc de 2-0 a fost însă 1-1, Marvin Martin finalizând un contraatac excelent al oaspeţilor, pentru ca Nogueira să o aducă pe Sochaux în avantaj în minutul 70 cu un şut de la maginea careului. Echipa lui Didier Deshamps a evitat însă o înfrângere surprinzătoare, restabilind egalitatea aproape imediat prin Loic Remy, care a stabilit astfel rezultatul final, 2-2.
 
Foarte bine s-a descurcat însă Olympique Lyon, care a reuşit să se întoarcă cu toate punctele de pe terenul lui Nice. Deşi fără transferuri importante în această vară şi cu un antrenor, Remi Garde, promovat de la tineret, fosta campioană a Franţei a învins cu 3-1, goluri Lisandro Lopez, Gomis şi Gonalons, pentru gazde punctând Mounier, care a deschis scorul în minutul 6.
 
Debutantă în Ligue 1, Evian a reuşit să smulgă o remiză în deplasarea de la Brest, scor 2-2, în timp ce o altă nou promovată, Ajaccio, a pierdut acasă cu Toulouse, 0-2. Caen şi Montpellier au început noua ediţie de campionat cu victorii pe teren propriu, în faţa celor de la Valenciennes, respectiv Auxerre.
 
Ligue 1, Prima etapă
 
Ajaccio - Toulouse 0-2
Brest - Evian 2-2
Caen - Valenciennes 1-0
Marseille - Sochaux 2-2
Montpellier - Auxerre 3-1
Nancy - Lille 1-1
Nice - Lyon 1-3
PSG - Lorient 0-1 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close