Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lille a devenit campioana Franţei pentru prima oară din 1954

Lille a devenit campioana Franţei pentru prima oară din 1954

Lille a devenit campioana Franţei pentru prima oară din 1954
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
22 Mai 2011   •   10:31

Lille este campioana Franţei pentru prima oară din 1954. Echipa lui Rudi Garcia a obţinut în penultima etapă din Ligue 1 punctul de care avea nevoie, remizând în deplasare cu PSG, scor 2-2, la capătul unui mei extrem de tensionat. 

 
Obraniak a deschis scorul pe Parc des Princes după numai cinci minute, însă gazdele, implicate în llupta pentru un loc de Liga Campionilor au egalat exact înaintea pauzei prin Hoarau. Acelaşi jucător a fost eliminat în startul reprizei secunde, iar echipa lui Rudi Garcia a profitat de superioritatea numerică şi a revenit în avantaj după golul marcat de Moussa Sow. PSG a rămas şi fără antrenor, Antoine Kombouare fiind trimis în tribună în urma unui conflict cu arbitrul de rezervă, însă a avut forţa să mai egaleze o dată, Bodmer înscriind în minutul 73.
 
În ciuda asaltului gazdelor din final, apărarea lui Lille a rezistat, astfel că ultimul fluier al arbitrului Lionel Jaffredo a declanşat fiesta în rândul jucătorilo şi fanilor echipei din nordul Franţei, care, după câştigarea Cupei, bifează şi titlul în Hexagon.
 
Este o poveste minunată, sunt cu adevărat mândru. Jucătorii au muncit foarte mult, au realizat că acest lucru este esenţial pentru a ajunge la astfel de succese. Cu siguranţă, aceşti băieţi vor deveni prieteni pe viaţă. Peste 10-15 ani, vor privi înapoi şi îşi vor aminti de aceste realizări extraordinare”, a declarat Rudi Garcia, antrenorul noii campioane a Franţei.
 
Lyon nu a reuşit să profite de pasul greşit al lui PSG pentru a-şi consolida poziţia a treia, terminând la egalitate pe teren propriu cu Caen, scor 0-0. Echipa lui Claude Puel este nevoită să aştepte ultima etapă a sezonului pentru a fi sigură de participarea în Liga Campionilor. 
 
Nici campioana de anul trecut nu a avut o zi mai bună, Marseille reuşind doar o remiză acasă cu Valenciennes, scor 2-2. Totuşi, echipa lui Didier Deschamps nu mai poate pierde poziţia secundă, asigurându-şi astfel prezenţa în sezonul următor al Ligii Campionilor.
 
În ciuda înfrângerii de pe teren propriu cu Nancy (0-2), Rennes nu mai poate pierde locul de Europa League, la fel ca şi Sochaux, învingătoare cu 2-1 în faţa lui St. Etienne.
 
Ladislau Boloni, deja retrogradat cu Lens, a suferit un nou eşec, chiar pe teren propriu şi împotriva ultimei clasate. Arles avea doar două victorii până acum în Ligue 1, însă asta nu a împiedicat-o să câştige chiar pe Stade Felix Bollaert, cu 1-0, prin golul marcat de Kermorgant.
 
Una dintre cele mai importante echipe din Franţa, AS Monaco, este în pericol să retrogradeze pentru prima oară din 1976, deşi a câştigat sâmbătă în deplasarea de la Montpellier, scor 1-0. Echipa din principat ocupă pima poziţie sub linie, fiind despărţită de un singur punct de Valenciennes, Caen şi Nancy
 
Rezultate Ligue 1, etapa a 37-a
 
Auxerre - Brest 0-1
Lens - Arles 0-1
Lyon - Caen 0-0
Marseille - Valenciennes 2-2
Montpellier - Monaco 0-1
Nice - Lorient 2-0
PSG - Lille 2-2
Rennes - Nancy 0-2
Sochaux - St. Etienne 2-1
Toulouse - Bordeaux 2-0

×
Subiecte în articol: lille Ligue 1 Franta psg
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close