Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lionel Messi a câştigat pentru a treia oară consecutiv Balonul de Aur

Lionel Messi a câştigat pentru a treia oară consecutiv Balonul de Aur

Lionel Messi a câştigat pentru a treia oară consecutiv Balonul de Aur
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    09 Ian 2012   •   21:21

Nicio surpriză la Zurich, acolo unde FIFA şi France Football au acordat Balonul de Aur pe 2011, trofeu care a fost cucerit pentru a treia oară de argentinianul Lionel Messi.

 
Jucătorul Barcelonei a primit Balonul de Aur pentru al treilea an la rând, performanţă pe care a mai reuşit-o doar francezul Michel Platini, între 1983 şi 1985. Johan Cruyff şi Marco Van Basten au cucerit de asemenea de câte trei ori trofeul, însă nu în ani consecutivi.
 
Messi a primit 47,88% din voturi şi i-a devansat în ierarhia Balonului de Aur din acest an pe portughezul Cristiano Ronaldo (21,6%) şi pe coechipierul său Xavi (9,23%). Andres Iniesta şi Wayne Rooney au completat topul primilor cinci. 
 
Aş vrea să împart acest trofeu cu prietenul meu Xavi. Este o plăcere să joc alături de el şi ar fi meritat de asemenea să câştige”, a declarat vedeta catalanilor.
 
FC Barcelona a dat şi antrenorul anului, Pep Guardiola învingându-i pe Jose Mourinho şi Sir Alex Ferguson. Tehnicianul lui Manchester United a plecat însă acasă cu premiul pentru întreaga activitate, acordat de preşedintele FIFA, Sepp Blatter.
 
Trofeele de la fotbal feminin au fost dominate de Japonia, câştigătoarea Cupei Mondiale din Germania. Homare Sawa a pus capăt dominaţiei de cinci ani a braziliencei Marta şi a fost desemnată jucătoarea anului, iar Norio Sasaki a primit premiul pentru cel mai bun antrenor. 
 
Brazilianul Neymar a câştigat duelul cu Lionel Messi şi Wayne Rooney pentru golul anului, în timp FC Barcelona şi Real Madrid au acaparat 9 din cele 11 locuri în echipa ideală din 2011.
 
Lista câştigătorilor, Balonul de Aur FIFA
 
Echipa anului: Casillas - Dani Alves, Pique, Sergio Ramos, Vidic - Iniesta, Xabi Alonso, Xavi - Messi, C. Ronaldo, Rooney
 
Premiu pentru întreaga carieră: Sir Alex Ferguson (Manchester United)
 
Premiul Fair-Play: Japonia
 
Golul anului (Premiul Ferenc Puskas): Neymar (Brazilia, FC Santos)
 
Antrenorul anului, fotbal feminin: Norio Sasaki (Japonia)
 
Jucătoarea anului: Homare Sawa (Japonia)
 
Antrenorul anului: Pep Guardiola (FC Barcelona)
 
Balonul de Aur (Jucătorul anului): Lionel Messi (Argentina, FC Barcelona).

 

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close