Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lionel Messi câştigat premiul UEFA pentru cel mai bun jucător din Europa

Lionel Messi câştigat premiul UEFA pentru cel mai bun jucător din Europa

Lionel Messi câştigat premiul UEFA pentru cel mai bun jucător din Europa
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    26 Aug 2011   •   11:28

Lionel Messi a câştigat prima ediţie a noului premiu oferit de UEFA, care îl desemnează pe cel mai bun jucător din Europa de-a lungul unui sezon.

 
Argentinianul le-a luat faţa coechipierului său de la FC Barcelona Xavi Hernandes şi portughezului Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, într-un sondaj al forului european în care au votat jurnalişti din fiecare ţară membră a UEFA.
 
Messi şi-a primit premiul în timpul unei festivităţi organizate la Monte Carlo care a avut loc cu ocazia tragerii la sorţi a grupelor Ligii Campionilor.
 
Atacantul catalanilor a marcat 53 de goluri de-a lungul sezonului 2010-2011, 12 dintre acestea în Liga Campionilor, competiţie în care a devenit gogheter pentru al treilea an la rând.
 
Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat, precum şi colegilor mei. Păstrez toate aceste premii acasă şi vă asigur că mai am loc şi pentru altele. Motivaţia mea vine din faptul că joc pentru un club care are o structură şi un succes care îţi permit să ajungi la astfel de performanţe. De aceea, încerc să dau mereu tot ce am mai bun”, a declarat jucătorul de 24 de ani.
 
Alături de ocupanţii primelor trei locuri, pentru ediţia inaugurală a premiului decernat de UEFA au mai fost nominalizaţi Andres Iniesta (FC Barcelona), Falcao (FC Porto, transferat la Atletico Madrid), Wayne Rooney (Manchester United), Nemanja Vidic (Manchester United), Zlatan Ibrahimovic (AC Milan), Gerard Pique (FC Barcelona) şi Manuel Neuer (Schalke 04, transferat la Bayern Munchen).
 
În stabilirea clasamentului final au contat performanţele şi evoluţiile jucătoriilor din timpul sezonului 2010-2011 în toate competiţiile, atât la nivelul echipelor de club, cât şi la cel al echipelor naţionale.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close