Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lionel Messi, lăsat în afara echipei anului pe site-ul UEFA. Record de prezenţe pentru Cristiano Ronaldo

Lionel Messi, lăsat în afara echipei anului pe site-ul UEFA. Record de prezenţe pentru Cristiano Ronaldo

Lionel Messi, lăsat în afara echipei anului pe site-ul UEFA. Record de prezenţe pentru Cristiano Ronaldo
de M.T.    |    15 Ian 2014   •   17:53

Pentru prima oară din 2007, Lionel Messi nu face parte din echipa anului aleasă de userii site-ului UEFA.

Argentinianul, care a pierdut şi Balonul de Aur în 2013 după patru victorii consecutive, a fost devansat în sondajul de pe site-ul forului european de suedezul Zlatan Ibrahimovic şi de rivalul său de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo, care este prezent pentru a opta oară la rând (record) în echipa anului.

Mai mult decât atât, pentru prima oară din 2003, FC Barcelona nu are niciun reprezentat în echipa anului, dominată, aşa cum era de aşteptat de jucătorii de la Bayern Munchen, formaţia care a obţinut cinci trofee din şase posibile în 2013.

Bavarezii sunt reprezentaţi de portarul Manuel Neuer, fundaşii Philippe Lahm şi David Alaba (primul austriac care reuşeşte să ajungă în echipa anului) şi mijocaşul Franck Ribery, clasat pe locul 3 în clasamentul Balonului de Aur, trofeu câştigat de Ronaldo.

Neur şi Alaba sunt pentru prima oară în echipa anului, în aceeaşi situaţie aflându-se Marco Reus, mijlocaşul celor de la Borussia Dortmund, finalista ultimei ediţi a Ligii Campionilor.

Dacă Barcelona nu dă niciun jucător în echipa anului, marea sa rivală, Real Madrid, are trei reprezentaţi: Ronaldo, fundaşul Sergio Ramos şi mijlocaşul galez Garteh Bale, transferat în Spania vara trecută, de la Tottenham.

Cel mai bun 11 din 2013 este completat de fundaşul brazilian al celor de la PSG, Thiago Silva, şi de mijlocaşul german al lui Arsenal, Mesut Ozil.

Germania are cei mai mulţi jucători în echipa ideală din 2013, patru, în timp ce Brazilia, Spania, Austria, Ţara Galilor, Franţa, Suedia şi Portugalia au câte un reprezentant.

La sondajul UEFA din 2013 s-au înregistrat peste 6,3 milioane de voturi, un nou record.

Echipa anului 2013: Manuel Neuer (Bayern Munchen/Germania) - Philipp Lahm (Bayern Munchen/Germania), Thiago Silva (PSG/Brazil), Sergio Ramos (Real Madrid/Spania), David Alaba (Bayern Munchen/Austria) - Gareth Bale (Tottenham şi Real Madrid/Ţara Galilor), Marco Reus (Borussia Dortmund/Germania), Mesut Ozil (Real Madrid şi Arsenal/Germania), Franck Ribery (Bayern Munchen/Franţa) - Zlatan Ibrahimovic (PSG/Suedia), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugalia)

×
Subiecte în articol: UEFA sondaj Cristiano Ronaldo Lionel Messi
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close