Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lituania învinge Serbia cu 2-1 şi condamnă România la penultimul loc în grupa a 7-a

Lituania învinge Serbia cu 2-1 şi condamnă România la penultimul loc în grupa a 7-a

Lituania învinge Serbia cu 2-1 şi condamnă România la penultimul loc în grupa a 7-a
15 Oct 2009   •   04:45

Lituania a încheiat campania de calificare pentru Cupa Mondială cu o victorie importantă de palmares, scor 2-1 cu Serbia, lidera grupei a 7-a, la Marijampole, graţie unor penalty-uri executate de Mindaugas Kalonas şi Marius Stankevicius.

Condiţiile atmosferice au împiedicat cele două echipe să îşi creeze ocazii bune de a înscrie, dar Vladimir Disljenkovic a fost testat în minutul şapte de Ivaskevicius. Portarul oaspeţilor a fost apoi aproape de a para lovitura de pedeapsă executată de Kalonas 12 minute mai târziu, după ce Ignas Dedura a fost faultat în careu.

Serbia a egalat în minutul 59, Zoran Tosic finalizând o fază proprie cu un dribling pe lângă Zydrunas Karcemarskas şi o finalizare în poarta goală. Lituania a câştigat meciul în minutul 67, când Stankevicius a convertit al doilea penalty al partidei, după ce Aleksandar Lukovic l-a faultat în careu pe Kalonas.

Rezultatul a dus Lituania pe locul patru în clasament, la egalitate de puncte cu România, dar cu un golaveraj mai bun, în timp ce locul doi a revenit Franţei. Aceasta din urmă a câştigat ultimul meci al grupei cu 3-1, în faţa Austriei, care s-a clasat pe locul trei la capătul preliminariilor.

Karim Benzema a deschis scorul în prima repriză, iar Thierry Henry a dublat avantajul din penalty după jumătate de oră de joc. Oaspeţii au revenit prin Mark Janko, în debutul reprizei secunde, însă rezerva Andre-Pierre Gignac a finalizat superb o fază în minutul 66 şi a adus o victorie uşoară Franţei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close