Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liverpool - Lille 3-0. Torres întoarce rezultatul din Franţa pentru "cormorani". Rezultate Europa League

Liverpool - Lille 3-0. Torres întoarce rezultatul din Franţa pentru "cormorani". Rezultate Europa League

Liverpool - Lille 3-0. Torres întoarce rezultatul din Franţa pentru "cormorani". Rezultate Europa League
Sursa foto: fernando torres
18 Mar 2010   •   23:54

"Spectacol" a fost cuvântul de ordine în ultimele patru partide de calificare în sferturile de finală ale Europa League. Cu Valencia, Fulham, Benfica şi Standard Liege deja calificate între ultimile opt, celelalte formaţii s-au luptat pe viaţă şi pe moarte pentru ultimele patru locuri. Liverpool nu avea cum să scape locul în sferturi, dar în celelalte partide programate joi de la ora 22:00 echilibrul a fost foarte greu de rupt.

Liverpool - Lille 3-0. În tur 0-1.

Liverpool este în dificultate în Premier League, dar evoluţia echipei în acest început de primăvară europeană pare solidă. După o înfrângere în tur, "cormoranii" nu au vrut să mai scape victoria şi în faţa propriilor fani, iar Gerrard a deschis scorul din penalty în minutul 9. Golul al doilea a venit din gheata lui Fernando Torres, în minutul 49, după un contraatac ucigător. Jocul sigur al englezilor atât în atac cât şi în apărare a făcut ca echipa lui Rafa Beniteză să fie lipsită de emoţii şi să îşi poată construi liniştită jocul. Când francezii încercau un ultim asalt izbăvitor la poarta lui Reina, în 88, Gerrard şi Torres au construit o nouă fază letală iar spaniolul a reluat în plasă respingerea lui Landreau pentru 3-0. Liverpool obţine calificarea în sferturile de finală şi se anunţă una din favorite la câştigarea trofeului.

Anderlecht - Hamburg 4-3. În tur 1-3.
Hamburg luase în prima manşă, pe teren propriu, un avantaj dacă nu liniştitor, atunci consistent. Germanii au mai adăugat un gol la acest avans în minutul 42, prin Boateng, dar belgienii nu aveau de gând să predea armele încă. Astfel, până la pauză ei au marcat de două ori prin Lukaku în minutul 44 şi Suarez, în minutul 45+3, din penalty. Nemţii le-au tăiat, însă, elanul celor de la Anderlecht după pauză, în minutul 54, când Marcel Jansen a dus scorul la 2-2 şi a închis calificarea în mintea majorităţii suporterilor oaspeţilor.
Impulsionaţi de publicul fierbinte, belgienii au preluat iar conducerea în minutul 59, când Biglia a punctat şi el. Gluma a luat proporţii în minutul 66, când Boussoufa a înscris pentru 4-2, belgienii având nevoie în acest moment de încă o reuşită pentru a se califica. Moralul este, totuşi, unul din punctele forte ale echipelor germane, iar Mladen Petric a recuperat un gol pentru Hamburg în minutul 75, asigurând totodată calificarea germanilor în sferturile de finală ale Europa League.

Sporting Lisabona - Atletico Madrid 2-2. În tur 0-0.

Dacă atacurile celor două echipe nu au dat deloc randament în manşa tur, acest lucru nu şi-a mai păstrat valabilitatea şi la Lisabona. Kun Aguerro a deschis scorul în minutul 3 pentru Atletico, dar Liedson a egalat în minutul 19. Acelaşi argentinian al lui Atletico a punctat şi în minutul 33, dar rezultatul pauzei a fost 2-2, Anderson Polga marcând pentru Sporting în prelungiri, ducându-şi echipa la un gol distanţă de calificare. În mod neaşteptat, însă, nu s-a mai marcat până la final iar spaniolii îşi câştigă accesul în "sferturi".

Wolfsburg - Rubin Kazan 2-1. În tur 1-1.

Scorul favorabil obţinut de campionii Germaniei în tur, în Rusia, părea să fie o temelie bună pentru un marş al lui Wolfsburg pe teren propriu. Nu a fost deloc aşa, iar Rubin a deschis scorul devreme, în minutul 21, prin Kasaev. Nevoiţi să marcheze cel puţin o dată pentru a rămâne în joc, germanii au ieşit la joc şi acest lucru a dat roade puţin după pauză. În minutul 58, fostul interist Obafemi Martins a dus scorul la 1-1, egalând situaţia dublei manşe. Meciul a intrat în prelungiri şi aproape că a ajuns şi la penalty-uri, însă Gentner a dat lovitura de graţie în minutul 120 şi a calificat Wolfsburg mai departe.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close