Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liverpool poate rata finala Europa League după 0-1 cu Atletico. Hamburg - Fulham 0-0 (VIDEO)

Liverpool poate rata finala Europa League după 0-1 cu Atletico. Hamburg - Fulham 0-0 (VIDEO)

Liverpool poate rata finala Europa League după 0-1 cu Atletico. Hamburg - Fulham 0-0 (VIDEO)
Sursa foto: diego forlan
22 Apr 2010   •   23:54

Liverpool a pierdut, joi, turul semifinalei Europa League cu Atletico Madrid. Diego Forlan a fost autorul singurului gol al unei partide în care cormoranii nu şi-au găsit deloc cadenţa, lăsând munca pentru retur. În cealaltă semifinală, Hamburg şi Fulham nu au putut să modifice nici măcar o dată tabela, iar totul se va decide în retur, la Londra, pe stadionul pe care Juventus a fost învinsă, în optimile de finală, cu 4-1.

Absenţa vedetei "cormoranilor" crescute chiar de Atletico Madrid, Fernando Torres, dar şi moralul prost dat de un jenant loc 7 în Premier League şi-au pus din plin amprenta pe jocul echipei engleze în partida din capitala Spaniei. Echipa gazdă a deschis scorul devreme, în minutul 9, după o fază confuză în care şutul lui Forlan de la 8 metri a fost deviat de un fundaş şi a intrat, în cele din urmă, în poartă. Surprinzător, Liverpool a părut să nu aibă nici o reacţie. Echipa lui Rafa Benitez nu s-a apropiat de poartă decât în minutul 20, când Benayoun a şutat în plasa laterală. În rest, spaniolii au dominat o primă repriză săracă în ocazii şi în spectacol.
Mai dispuşi să atace în actul secund, englezii au fost dominaţi totuşi şi după pauză. Simao Sabrosa a ratat o şansă de aur pentru 2-0 în minutul 58, dar Reina i-a scos de la vinclu şutul din plonjon. Liverpool nu a putut să se regăsească nici în continuare, în ciuda intrării pe teren a atacantului Ryan Babel. Atletico, în schimb, însufleţită de un public foarte gălăgios, a controlat jocul până la final.


Vezi aici golul partidei Atletico - Liverpool.

Formaţiile de joc:
Atletico Madrid: De Gea, Ujfalusi, Perea, Dominguez, Antonio Lopez, Paulo Assuncao, Simao, Raul Garcia, Reyes, Jurado, Forlan. Rezerve: Sergio Asenjo, Valera, Camacho, Salvio, Juanito, Cabrera, Borja
Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Agger, Kuyt, Lucas, Mascherano, Benayoun, Gerrard, Ngog. Rezerve: Cavalieri, Aquilani, Babel, Degen, El Zhar, Ayala, Pacheco.


HAMBURG - FULHAM 0-0
Hamburg a pierdut, anul trecut, în mod dramatic şansa de a se califica în finala Cupei UEFA după un meci de infarct cu Werder Bremen, încheiat 2-3. Fulham nu se va mai întâlni prea curând cu şansa unei finale de cupă europeană. Destule motive, deci, pentru a vedea un meci pe viaţă şi pe moarte, joi, pe AOL Arena din Hamburg. Nemţii au fost foarte ofensivi încă de la început, dar tot englezii puteau marca prin Gera în minutul 14. HSV a cerut un penalty după o intrarea al lui Hughes în minutul 37, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, iar scorul pauzei a fost 0-0.
Fără Mladen Petric în echipă, Hamburg a avut probleme în atac în ciuda spiritului ofensiv pe care l-au arătat, iar ocaziile mai mai le-au aparţinut şi după pauză lui Gera şi compania. Hamburg, în schimb, a fost periculoască mai ales prin şuturile de la distanţă ale lui Piotr Trochowski, care l-au găsit mereu la post la Mark Schwarzer. Finalul a fost unul foarte deschis, cu Hamburg la conducerea meciului, dar nici una dintre echipe nu a putut da lovitura pe final, iar calificarea se va disputa la Londra, pe terenul pe care Juventus a fost învinsă de Fulham cu 4-1.

Formaţiile de joc:
Hamburg: Rost, Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo, Pitroipa, Jarolim, Ze Roberto, Trochowski, Guerrero, van Nistelrooy. Rezerve: Hesl, Rozehnal, Petric, Tesche, Berg, Rincon, Torun
Fulham: Schwarzer, Baird, Hughes, Hangeland, Konchesky, Duff, Etuhu, Murphy, Davies, Zamora, Gera. Rezerve: Zuberbuhler, Kelly, Nevland, Dempsey, Smalling, Greening, Dikgacoi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close