Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liverpool revine pe Wembley după 16 ani: „Cormoranii” s-au calificat în finala Cupei Ligii

Liverpool revine pe Wembley după 16 ani: „Cormoranii” s-au calificat în finala Cupei Ligii

Liverpool revine pe Wembley după 16 ani: „Cormoranii” s-au calificat în finala Cupei Ligii
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    26 Ian 2012   •   13:27

Liverpool a remizat pe teren propriu cu Manchester City, scor 2-2, în returul semifinalei din Cupa Ligii şi s-a calificat în ultimul act al competiţiei graţie succesului din prima manşă, când s-a impus cu 1-0.

În finala care va avea loc pe stadionul Wembley, pe 26 februarie, echipa lui Kenny Dalglish o va întâlni pe Cardiff City, galezii calificându-se dramatic în faţa celor de la Crystal Palace, după loviturile de departajare.

Pentru „cormorani”, acesta va fi primul meci jucat pe Wembley din 1996 şi prima finală de Cupa Ligii din 2005, atunci când Chelsea s-a impus cu 3-2 după prelungiri.

Aflată în dezavantaj după meciul tur, Manchester City a deschis scorul pe Anfield prin olandezul Nigel de Jong, în minutul 31, dar Steven Gerrard a egalat înainte de pauză, transformând o lovitură de la 11 metri.

Edin Dzeko i-a readus în avantaj pe oaspeţi, la mijlocul reprizei a doua, moment în care „cetăţenii” erau practic calificaţi, datorită numărului mai mare de goluri marcate în deplasare, însă galezul Craig Bellamy a reuşit să egaleze pentru Liverpool când mai erau de jucat 15 minute, stabilind astfel rezultatul final şi echipa care merge mai departe.

Nu traversăm cea mai bună perioadă, iar acest rezultat este o recompensă fantastică pentru fanii care au continuat să ne fie alături”, a declarat Dalglish, în timp ce căpitanul „cormoranilor”, Steven Gerrard a ţinut să laude evoluţia întregii echipe: „A fost o seară dificilă, pentru că Manchester City este o echipă fantastică şi cu mulţi jucători periculoşi. Noi am jucat superb şi am rămas uniţi, iar la final ne-am primit răsplata”. 


×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close