Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liverpool va fi vândut proprietarilor echipei de baseball Boston Red Sox

Liverpool va fi vândut proprietarilor echipei de baseball Boston Red Sox

Liverpool va fi vândut proprietarilor echipei de baseball Boston Red Sox
06 Oct 2010   •   11:58

Clubul Liverpool va fi vândut către New England Sports Ventures, proprietarii echipei de baseball Boston Red Sox. Tranzacţia este condiţionată de aprobarea din partea Premier League şi de rezolvarea disputei din rândul conducerii, conform unui comunicat al Liverpool, în condiţiile în care actualii proprietari, Tom Hicks şi George Gillett, vor porni cel mai probabil o acţiune legală pentru a împiedica vânzarea.

"Sunt încântat că am reuşit să stabilim termenii vânzării, după lungi negocieri", a declarat preşedintele clubului englez, Martin Broughton.

"Consiliul de conducere a acceptat propunerea NESV pentru că a împlinit cel mai bine condiţiile noastre pentru un nou acţionariat. Filozofia NESV este bazată pe câştig şi au demonstrat asta foarte bine la Red Sox", se mai arată în declaraţia lui Bourghton pentru site-ul oficial al lui Liverpool.

Proprietarii actuali ai lui Liverpool, Tom Hicks şi George Gillett, au cumpărat clubul în februarie 2007 pentru 218,9 milioane de lire sterline. Ei au apelat la Barclays Capital în aprilie pentru a găsi un cumpărător şi l-au angajat pe Bourghton să supravegheze vânzarea. Acesta din urmă însă s-a declarat dezamăgit că proprietarii au încercat apoi să blocheze înţelegerea.

Cvintupla campioana europeană are o datorie de 237 de milioane de lire sterline faţă de Royal Bank of Scotland şi un termen limită la 15 octombrie pentru refinanţarea acestei datorii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Liverpool
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close