Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ljungberg va juca în SUA, pentru o echipă fără antrenor şi cu 4 jucători în lot

Ljungberg va juca în SUA, pentru o echipă fără antrenor şi cu 4 jucători în lot

Ljungberg va juca în SUA, pentru o echipă fără antrenor şi cu 4 jucători în lot
29 Oct 2008   •   00:35

După ce David Beckham, în prezent jucător la Los Angeles Galaxy, şi-a exprimat dorinţa de a fi împrumutat la AC Milan, cu gândul de a şi rămâne acolo, liga americană de fotbal (MLS) a rămas fără playboy. Însă nu a durat mult până s-a găsit un înlocuitor, în persoana suedezului Freddie Ljungberg, considerat drept unul dintre cei mai sexy jucători care au evoluat în Premier League.
Ljungberg a devenit cel mai recent mare transfer realizat de o echipă din Major League Soccer, după ce a semnat un contract cu formaţia Seattle Sounders, nou acceptată în divizia de top a fotbalului american. Conform BBC, fostul jucător de la Arsenal, în vârstă de 31 de ani, a semnat un contract pe doi ani de zile, în valoare totală de 10 milioane de dolari.
Suedezul era liber de contract de când a părăsit clubul West Ham de comun acord cu conducerea în această vară. ?Sunt foarte fericit să fiu aici, mă simt primit de toată lumea?, a spus el. Ljungberg a luat decizia de a jucat în MLS deşi prietenii lui i-au spus să rămână în Europa. ?Vin aici pentru că vreau să joc fotbal şi văd asta ca pe o experienţă grozavă şi vreau să ajut la îmbunătăţirea acestui campionat şi la dezvoltarea lui. Am simţit că dacă vreau să facă o treabă bună trebuie să vin acum şi nu peste trei ani, în pragul retragerii, când nu aş mai fi fost în formă?, a adăugat el.
Co-proprietarul celor de la Sounders şi regizorul hollywoodian Joe Roth a comparat această achiziţie cu cea prin care David Beckham a ajuns la LA Galaxy în vara anului 2007. ?Aş spune că din punctul de vedere al însemnătăţii pentru campionat, este cu siguranţă unul dintre cei doi jucători importanţi din Europa care au venit până acum?, a spus Roth.
Formaţia din Seattle este susţinută de Roth şi de co-fondatorul Microsoft Paul Allen, precum şi de mai mulţi acţionari minoritari, printre care şi comicul Drew Carey. Seattle va intra în MLS sezonul viitor, fiind a 15-a echipă din campionat, iar până în prezent a vândut deja 17.000 de abonamente.
Singurele probleme a celor de la Seattle le reprezintă lotul restrâns de doar 4 jucători şi lipsa antrenorului, însă oficialii susţin că totul se va rezolva, odată cu draftul din 26 noiembrie. Ljungberg face în acest moment echipă cu fostul portar de la Tottenham şi Borussia Monchengladbach Kasey Keller, precum şi cu mijlocaşul Sanna Nyassi, în vârstă de 19 ani, şi atacantul Sebastian Le Toux.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Arsenal Londra
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close