Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Louis Van Gaal revine la Ajax Amsterdam, în funcţia de director general

Louis Van Gaal revine la Ajax Amsterdam, în funcţia de director general

Louis Van Gaal revine la Ajax Amsterdam, în funcţia de director general
de M.T.    |    17 Noi 2011   •   14:19

Louis Van Gaal va reveni la Ajax Amsterdam de la 1 iulie 2013, urmând să preia funcţia de director general, post rămas vacant în urma demisiei lui Rik van den Boog în luna iunie a acestui an.

Tehnicianul olandez îşi va intra în atribuţii anul viitor pentru că, deşi a fost demis de la Bayern Munchen în aprilie, el se află încă sub contract cu clubul bavarez.

Van Gaal, în vârstă de 60 de ani, a antrenat la Ajax între 1991 şi 1997, perioadă în care a cucerit trei titluri şi trei Cupe ale Olandei, Cupa UEFA, Liga Campionilor şi Cupa Intercontinentală.

După ce i-a părăsit pe „lăncieri”, Van Gaal a trecut pe la FC Barcelona, AZ Alkmaar şi Bayern Munchen, devenind campion cu fiecare dintre aceste echipe, alături de gruparea germană disputând şi o finală a Ligii Campionilor, în 2010, pierdută în faţa lui Inter Milano.

De asemenea, Van Gaal a pregătit naţionala Olandei între 2000 şi 2001, însă de numele său se leagă ratarea calificării la Cupa Mondială din 2002, şi a ocupat postul de director tehnic la Ajax, din 2003, dar a demisionat după numai un sezon.

Alături de Van Gaal, fostul căpitan al „lăncierilor”, Danny Blind, a fost numit director tehnic, în timp ce Martin Sturkenboom va ocupa funcţia de director financiar.

Ajax Amsterdam, echipă care încearcă să-l readucă în Olanda pe Cristi Chivu, ocupă locul 5 în Eredivisie, la 11 puncte distanţă de liderul Alkmaar.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close