Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lovitura vieții pentru Mircea Lucescu. Anunțul oficial

Lovitura vieții pentru Mircea Lucescu. Anunțul oficial

Lovitura vieții pentru Mircea Lucescu. Anunțul oficial
24 Mai 2016   •   17:46

Clubul rus de fotbal Zenit Sankt Petersburg a anunţat marţi, pe site-ul său oficial, numirea antrenorului român Mircea Lucescu, ce s-a despărţit de gruparea ucraineană Şahtior Doneţk, pe care a pregătit-o în ultimii 12 ani, scrie agerpres.ro.

Zenit a indicat că Mircea Lucescu a semnat un contract pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă unul.

Zenit a confirmat astfel declaraţiile făcute de impresarul Arcadie Zaporojanu, citat de agenţia TASS.

"Contractul a fost semnat în această noapte (luni spre marţi). Acordul este unul '2+1', dar putem spune că este un contract complet pe trei ani, deoarece are o clauză conform căreia, după încheierea celui de-al doilea an, dacă niciuna dintre părţi nu notifică în scris celeilalte rezilierea contractului, intră în mod automat în vigoare al treilea an", a spus agentul.

Lucescu, 70 de ani, s-a despărţit recent de Şahtior Doneţk, pe care a pregătit-o începând din 2004, cucerind cu ea 8 titluri de campion al Ucrainei, 6 Cupe şi 7 Supercupe naţionale. De asemenea, în sezonul 2008/2009, tehnicianul român a reuşit să câştige ultima ediţie a Cupei UEFA cu Şahtior Doneţk.

Zenit Sankt Petersburg, grupare sponsorizată de gigantul Gazprom, a încheiat acest sezon pe locul al treilea în campionatul Rusiei, sub comanda portughezului Andre Villas-Boas, care a antrenat gruparea din fosta capitală imperială începând din martie 2014.

Cu tehnicianul lusitan la cârmă, Zenit a câştigat campionatul în sezonul 2014/2015, Supercupa (2015) şi Cupa Rusiei (2016).

×
Subiecte în articol: Mircea Lucescu Sahtior Donetk
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close