Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lucescu, după calificarea lui Şahtior: „La acest nivel, nimic nu este întâmplător”

Lucescu, după calificarea lui Şahtior: „La acest nivel, nimic nu este întâmplător”

Lucescu, după calificarea lui Şahtior: „La acest nivel, nimic nu este întâmplător”
09 Mar 2011   •   10:03

Faptul că am câştigat confirmă interesul pe care l-am acordat pregătirii acestui joc. La acest nivel nu se obţine nimic întâmplător”, a declarat Mircea Lucescu la finalul meciului câştigat de Şahtior cu 3-0 în faţa Romei, rezultat care a consfinţit calificarea ucrainienilor în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Tehnicianul român a analizat jocul echipei sale şi a avut doar cuvinte de ludă la adresa fotbaliştilor pe care îi pregăteşte. „Am avut câteva probleme la început, când Roma a prestat un fotbal bun, dar noi am fost bine organizaţi şi am reuşit să eliminăm uşor-uşor micile erori din jocul nostru. Am atacat inteligent şi, după ce am marcat primul gol, nu ne-am mai gândit la adversarul nostru, deoarece colaborarea şi coordonarea dintre jucătorii noştri a devenit mult mai bună”, a spus Lucescu.

Antrenorul campioanei Ucrainei nu consideră că eliminarea lui Mexes a influenţat prea mult jocul, deşi recunoaşte că a uşurat munca echipei sale: „Roma a devenit foarte nervoasă după ce a rămas în inferioritate. Dar nu pot spune că am câştigat doar pentru că italienii au evoluat în zece. Am jucat foarte bine şi 11 contra 11 şi am fi putut câştiga şi aşa. Mă aşteptam la un astfel de rezultat, pentru că am încredere în băieţii mei, în felul în care ne-am pregătit, în suporterii noştri şi în atmosfera pe care o crează.”.

Mircea Lucescu a comentat şi evoluţia lui Răzvan Raţ: „L-am certat la pauză pentru nişte greşeli, dar, în general, sunt foarte mulţumit de el pentru că a ajutat foarte mult atacul”.

Cu o evoluţie bună în dubla manşă cu Roma, Răzvan Raţ speră ca Şahtior să nu se oprească din parcursul său în Liga Campionilor. „Sperăm să ajungem mai sus de sferturi. De ce să nu visăm acolo unde îşi doreşte toată lumea? Când ţinteşti cel mai sus poţi să capeţi ceea ce doreşti. Suntem o echipă care demonstrează că este din ce în ce mai puternică. Nu ştiu dacă ar trebui să se teamă cineva de noi, dar încercăm să ne facem jocul şi asta e cel mai important”, a declarat fundaşul român.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close